Autor: Informer.rs

16.09.2023.

14:12

Foto: Informer

TV

Udar opozicije na Srpsku pravoslavnu crkvu i patrijarha Porfirija! Raković: Izlivi demonske energije i uvreda! (VIDEO)

Istoričar Aleksandar Raković ističe da je patrijarh je veoma mirna i blaga osoba i želi da zagrli svakoga čak iako ga taj neko gleda neprijateljski, kao i da opoziciji smeta što smo najreligiozniji narod u Evropi.

- Patrijarh Porfirije smeta onima koji su protiv srpskog i pravoslavnog identiteta i van svakog razuma krenuli u napad na njega. Patrijarh je veoma mirna i blaga osoba i preko svake mere raširi ruke da zagrli svakoga čak iako ga gleda neprijateljski. Mladi svet postaje oblikovan od strane nekih ljudi koji ne vole srpstvo i pravoslavlje. Žele da nas uobliče i naprave da budemo bez identiteta, baš kao Česi i Estonci, koji su većinski postali ateisti. Mi smo najreligiozniji narod u Evropi i to smeta Zapadu, ali i opoziciji - kazao je Raković.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da opozicija pokušava da destabilizuje celo društvo time što je vređala patrijarha srpskog Porfirija, ali kaže i da je patrijarh je dostojanstveno reagovao na uvrede i opet poslao poruku mira i ljubavi.

Opozicija je napala patrijarha i predsednika, veliki napadi su prisutni da bi se podrivala naša država. Država i crkva će uvek naći zajednički jezik i opozicija ne može da ih poremeti koliko god želeli da destabilizuju celo društvo. Prisutni su izlivi demonske energije od strane opozicije putem uvreda koje upućene patrijarhu Porfiriju. Normalan čovek ne bi pomislio da priča loše o poglavaru crkve, ma koja god to bila. Patrijarh je dostojanstveno reagovao na uvrede i opet poslao poruku mira i ljubavi  - zaključuje Raković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: