Autor: Informer.rs

20.09.2023.

09:43

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Nema kraja Kurtijevoj šizofreniji! Ponudio Vučiću priznanje, a onda osuo paljbu po Miroslavu Lajčeku! (VIDEO)

Gost sa kim smo razgovarali o Kurtijevom napadu na EU predstavnike i Aleksandra Vučića bio je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ističe da Kurti radi sebi na štetu i da je mislio da  će proći bez posledica.

- Aljbin Kurti radi na štetu sebi, jer se okrenuo protiv onih koji su ga podržavali, a to je Evropska Unija. Kurti je poput svojih prethodnika navikao da će proći bez posledica, ali došlo je do taktičkih razilaženja sa predstavnicima Međunarodne zajednice - kazao je Drecun.

Informer

Drecun navodi i da zbog izbora u SAD i EU Kurti i Zapad žure da bi što pre završili pregovore Beograda i Prištine. Velikoalbanska ideologija je jedna od njegovih glavnih ideologija i koji je jedan od osnivača te ideologije dok je bio pripadnik OVK.

- Kurti nije nimalo naivan političar i sebi procenjuje poziciju koju će zadrržati zbog velike podrške Albanaca. On veoma dobro zna da slede izbori u SAD i EU i zato Kurti i Zapad žure da bi što pre završili pregovore Beograda i Prištine. Velikoalbanska ideologija je jedna od njegovih glavnih ideologija i koji je jedan od osnivača te ideologije dok je bio pripadnik OVK - rekao je Drecun.

Naš sagovornik govori i da Kurti smatra ako pošalje ultimatum Vučiću i evropskim predstavnicima da će oni prihvatiti te apsurdne uslove, ali to nije slučaj.

- Kurti smatra da ako pošalje ultimatum Lajčaku, Borelju i Vučiću, da će oni prihvatiti te apsurdne uslove. Na sastanku u Briselu, Aleksandar Vučić ga je pitao da li želi da napravi ZSO, a Kurti je ćutao i na taj način negirao formiranje te zajednice na Kosovu i Metohiji - objasnio je Drecun.

Informer

Milovan Drecun je dodao i da je Vučić odbio priznanje lažne države i da je zbog toga Aljbin Kurti zakočio pregovore.

- Aleksandar Vučić je odbio priznanje lažne države Kosova koje mu je ponudio Aljbin Kurti i zato je Kurti toliko besan što nije uspeo da nametne svoj ultimatum, pa je zbog toga zakočio pregovore. Francusko-nemački predlog uslovljava Srbiju o prizanju posredstvom EU i sada više nismo pod okriljem UN - zaključio je Drecun.

Celo gostovanje Milovana Drecuna pogledajte u videu ispod: