Autor: Informer.rs

25.09.2023.

09:33

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Srbima sa Kosova i Metohije preti etničko čišćenje?! Babić: Kurti započeo lov na naš narod! (VIDEO)

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da nasilje odgovara jedino Aljbinu Kurtiju i da je KFOR zakazao i nije reagovao na vreme, dok je tzv. kosovska policija terorisala Srbe i likvidirala trojicu snajperom.

- Nasilje odgovara samo onome ko želi nasilje, a to je Aljbin Kurti, a zbog bezbednosnog rizika ovakvi incidenti će se možda dešavati. Nemamo detaljnu istragu i ne znamo šta se zapravo zbivalo u Banjskoj, a KFOR je zakazao i nisu reagovali na vreme da smire obe strane. Tzv. kosovska policija je posle napada krenula da teroriše Srbe koji su se nalazili u okolini, a trojicu Srba su likvidirali iz snajpera - kazao je Stanković.

Informer

Dejan Vuk Stanković

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković govorio je o tome da postoji ogroman bezbednosti rizik da ovo eksplodira i da dođe do mnogo većih sukoba, a svesno je KFOR pustio da dođe do incidenta i da se dve strane sukobe.

- Postoji ogroman bezbednosti rizik da ovo eksplodira i da dođe do mnogo većih sukoba, a svesno je KFOR pustio da dođe do incidenta i da se dve strane sukobe. Bojim se da nema tačke na teror koji se sprovodi nad našim narodom na Kosovu i Metohiji, a Aljbin Kurti i Albanci neće odustati od etničkog čišćenja Srba - zaključio je Stanković.

Član glavnog odbora SNS Zoran Babić kaže da moramo da nađemo srž problema, jer naš narod ispašta na Kosovu i Metohiji, a uzrok svih dešavanja je politika Aljbina Kurtija i konstantni lov na Srbe.

- Juče je bio tragičan dan za Srbiju, ali ne smemo da se bavimo samo jučerašnjim danom već da odemo duboko u prošlost da bi našli srž problema. Najteže je našem narodu na Kosovu i Metohiji koji ispašta zbog divljanja Aljbina Kurtija i problem je što se nije sproveo Briselski sporazum već deset godina, a uzrok i posledica sukoba je politika Aljbina Kurtija i definitivno da je Kurti pošao u lov na Srbe - izrekao je Babić.

Informer

Publicista Tomislav Kresović navodi da je ovo nastavak velikoalbanske politike tzv. prištinskih institucija i arogantne politike KFOR-a i da je cilj Aljbina Kurtija etničko čišćenje Srba.

Ovo je nastavak velikoalbanske politike tzv. prištinskih institucija i arogantne politike KFOR-a. Desilo se to da kada smo izašli iz tzv. kosovskih institucija i policije, da Albanci drže sve konce u svojim rukama, a da se mi ne pitamo ni za šta. Cilj Aljbina Kurtija je da se izvrši etničko čišćenje Srba sa KiM - rekao je Kresović.

Informer

Naš sagovornik govori o tome da KFOR pušta da se uđe u jednu vrstu krize i žele da dođe do sukoba i da je ovo terorizam prištinskih institucija, kao i da je cilj radikalnog i velikoalbanskog ideologa Aljbina Kurtija nezavisno Kosovo i Metohija.

KFOR pušta da se uđe u jednu vrstu krize i žele da dođe do sukoba, ali ovo je i terorizam prištinskih institucija. Cilj radikalnog i velikoalbanskog ideologa Aljbina Kurtija je nezavisno Kosovo i Metohija, ali predsednik Vučić je rekao da Kosovo i Metohija nikada neće biti nezavisno i da pripada Republici Srbiji - objasnio je Kresović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: