• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kossev, Informer.rs

24.09.2023

18:51

Situacija na KiM i dalje napeta! Priština tvrdi: Ubijena trojica napadača, petoro uhapšenih

Tanjug

Politika

Situacija na KiM i dalje napeta! Priština tvrdi: Ubijena trojica napadača, petoro uhapšenih

Podeli vest

Ubijena su trojica napadača u razmeni vatre u selu Banjska gde se od kasno sinoć ne smiruju tenzije, potvrdila je takozvana Kosovska policija. Jedan od njih je uhapšen, dok su ujedno uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa "kriminalnom grupom".

- Na području sela Banjska bezbednosna situacija i dalje ostaje napeta, a napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice se nastavljaju istim intenzitetom, u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa - oglasila se sa još jednom tzv. Kosovska policija, trećim saopštenjem nakon izbijanja novih tenzija.

"Napadači su bili maskirani i teško naoružani"

Poručuju da se policijske akcije sprovode prema planovima i dešavanjima na terenu, te da službenici reaguju u samoodbrani.

Nakon što su prethodno saopštili da je ubijen jedan od napadača, sada stiže potvrda o novim ubistvima, i hapšenju.

- Prema zvaničnim informacijama sa terena, prilikom razmene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača - potvrdili su iz tzv. KP.

Navode i da je jedan službenik KP zadobio lakše telesne povrede.

Uhapšena još četvorica

Osim kod Banjske, policijski službenici uhapsili još osoba na području sela Rudare.

Kako navode, tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, lišili su slobode četvoricu osumnjičenih kod kojih je pronađena radio veza.

Bez iznošenja više detalja, oni ih povezuju sa „kriminalnim grupama“, navodeći da će sve dalje radnje protiv njih biti preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Iz policije ujedno poručuju da nastavljaju da pozivaju „kriminalne grupe“ da se predaju pravosudnim organima, a dok građane pozivaju na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbednosti.

Uviđaj lica mesta se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa više institucija, uključujući Policijski inspektorat takozvanog Kosova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Moli

pre 9 meseci

Kurti jedva čeka da dođe do eskalacije sukoba, da bi za to optužio Srbe.

aca

pre 9 meseci

Kurti po svaku cenu zeli da Srbija udje u rat sa Nato-om, jedno je sigurno da drzava Srbija nece dozvoliti da se proganjaju Srbi sa prostora KiM.

Mico

pre 9 meseci

Situacija na KiM je izuzetno teška i čekamo obraćanje predsednika Vučića da saznamo više.

Una

pre 9 meseci

Situacija ni malo nije laka, naros trpi nenormalan teror. Dokle vise? Kurtiju se mora stati na put.

Zdravka

pre 9 meseci

Sve ovo što se dešava samo je produkt Kurtijeve eskalacije sukoba zadnjih meseci.

Uroš

pre 9 meseci

Kosovska policija je teroristička organizacija.

Tea

pre 9 meseci

Kurtiju mora da se stane na put. Sotuacija mora da se smiri i da se obezbedi bezbednost gradjana.

Mišo

pre 9 meseci

Srbi na Kosovu i Methohiji žive pod konstantnim pretnjama, ugrozavanjem prava na slobodno kretanje i opstanak

Sanja

pre 9 meseci

Strašno je ovo iživljavanje nad nedužnim Srbima! Svim srcem smo uz naš narod!

Ratko

pre 9 meseci

koje su ovo lazi ,da su bili tesko naoruzani onda bi to bili sigurno neki jako mocni ratnici i ne bi ih siptarcine tako lako pobile .. nego bio njih 30 razvalilo siptarska dupeta jer znamo da su p...e od boraca ......znam jer sam se licno borio protiv te gamadi kukavicke......

Petar

pre 9 meseci

Sve ovo je posledica Kurtijevih reči da Srbi moraju da pate.

Lola

pre 9 meseci

Sa Kurtijem ne vredi nista pricati i mirnim putem resiti, on samo zna napadima.

Una

pre 9 meseci

Kurti treba da reaguje da se takve situacije ne ponavljaju

Kiki

pre 9 meseci

Bože,sačuvaj srpski živalja na Kosovu i Metohiji

Slavka

pre 9 meseci

Da li ovo vesti pristižu na tviteru ili se neko napokon smilovao da da pravu informaciju. Zato jedva čekam uključenje predsednika jer od njega ćemo saznati pravo stanje stvari.

Sale

pre 9 meseci

Predsednik Vučić će iznaći najbolje rešenje za ovu situaciju kao i uvek.

pedja

pre 9 meseci

Psihopata Kurti na podmukao nacin pokusava da se resi srba sa KiM

Radule

pre 9 meseci

E pa draga Evropo uspela si u svojoj nameri da napraviš kolumbiju na svojim granicama i to svesno a za to će sigurno optužiti dežurnog krivca!

Nina

pre 9 meseci

Sve ovo je orkestrirani napad Prištine i Albanaca. Srbi nemaju vezu sa bilo kakvim sukobima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija