Autor: Informer.rs

02.10.2023.

18:34

Foto: shutterstock/Informer

TV

Penzioneri imaju ogroman značaj za Srbiju! Evo koje benefite dobijaju najstariji sugrađani! (VIDEO)

Nadežda Satarić iz udruženje starih "AMITI" ističe da je uvećanje penzija počelo za najstarije sugrađane i to ima veliku važnost za njih, a od prvog oktobra su na snazi povoljnosti za sve one koji su se prijavili za penzionerske kartice, kao i da će biti uplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

- Država Srbija brine o svojim najstarijima i prepoznaje njihov značaj putem uvećanja penzija koje je počelo za naše najstarije sugrađane i to ima veliku važnost za penzionere. Od prvog oktobra su na snazi povoljnosti za sve one koji su se prijavili za penzionerske kartice. Fenomenalno je i to što se u narednom periodu očekuje i pomoć za penzionere od 20.000 dinara i to će im mnogo značiti - kazala je Satarić.

Informer

Naša sagovornica dodaje i da su vaučeri za letovanje za najstarije su bili odličan potez, jer su mnogi  ove godine priuštili sebi putovanje.

- Vaučeri za letovanje za najstarije su bili odličan potez, jer mnogi su mogli ove godine da priušte sebi putovanje. Kada penzioneri vode aktivniji i zdraviji život pun beneficija, većih penzija i vaučera, onda će manje i da budu bolesni i manje da posećuju lekara - rekla je Satarić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: