Autor: Informer.rs

02.10.2023.

19:03

Foto: Masha Bandjur

TV

Stiže zima, obratite pažnju na led! Stručnjak otkriva šta raditi prilikom povrede kičme! (VIDEO)

Fizijatar Žarko Radović ističe da neretko se dešava da imamo prelome nogu prilikom proklizavanja zimi, ali su prisutne i povrede kičmenog stuba i da da prilikom toga moramo otići lekaru.

- Neretko se dešava da imamo prelome nogu prilikom proklizavanja iz nepažnje po ledu koji nam se bliži u zimskom periodu, ali su prisutne i povrede kičmenog stuba. Ukoliko osetimo bol u kostima i to se ponavlja u narednom periodu, moramo da posetimo prvo lekara, a kada se utvrdi problem možemo otići i do fizijatra koji će izlečiti sve tegobe - rekao je Radović.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da  Lek nije rešenje, jer medikamentima ne možemo da rešimo sve probleme u našim kostima, a i lekovi mogu da budu samo privremeno rešenje i da oboljenja kičme moraju da se što pre leče.

- Lek nije rešenje, jer medikamentima ne možemo da rešimo sve probleme u našim kostima, a i lekovi mogu da budu samo privremeno rešenje. Oboljenja kičme kao što su spondiloza i diskuhernija moraju da se rešavaju i leče čim pre, jer mogu da izazovu ukočenost, glavobolju i vrtoglavicu - kazao je Radović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: