Autor: Informer.rs

13.10.2023.

12:42

Foto: Masha Bandjur

TV

(VIDEO) Institut "Dedinje" jedan od najboljih u Evropi! Otašević: Uloženo preko 63 miliona evra u novi objekat, ali i u zdravlje!

Upravnik Klinike za kardiologiju prof. doktor Petar Otašević ističe da se Institut "Dedinje" trudi da pomogne pacijentima na svaki način i da je u vrhu evropske medicine.

- Mi se trudimo da pomognemo pacijentima ne samo sa medicinske strane, već i sa ljudske strane. Godišnje se u institutu obavi preko 2.000 operacija na srcu, a brojke govore da smo u samom vrhu Evrope - rekao je Otašević.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je fenomenalan je uspeh što smo postigli svetski rekord u operaciji zaliska na srcu, bez otvaranja grudnog koša, kao i da je u novu zgradu "Dedinje 2" uloženo preko 63 miliona evra.

- Zaista se trudimo da skratimo liste čekanja pacijenata na operacije, a fenomenalan je uspeh što smo postigli svetski rekord u operaciji zaliska na srcu, bez otvaranja grudnog koža. U novu zgradu instituta "Dedinje 2" je uloženo preko 63.000.000 evra, a to je novac koji je uložen u nešto najbitnije, a to je zdravlje - zaključio je Otašević.

Celu emisiju Info dana pogledajte u videu koji se nalazi dole: