Autor: Informer.rs

14.10.2023.

18:46

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Trgovina ljudima sve veći problem! Otmičari vrbuju preko društvenih mreža, žrtve čak i bebe! (VIDEO)

Advokat Nevena Protić ističe da nije lako ući u izvor trgovine ljudima, ali da se službe u svetu bore protiv ovoga uz pomoć međunarodne saradnje, kao i da postoje mnoga lica koja sporedno učestvuju u trgovini ljudima, dok da samu trgovinu izvršava neki drugi pojedinac.

- Nije lako ući u kanale i izvor trgovine ljudima, ali se svakodnevno službe u svetu bore protiv ovog krivičnog dela uz pomoć međunarodne saradnje. Postoje mnoga lica koja sporedno učestvuju u trgovini ljudima, time što će namamiti žrtve, dok samu trgovinu izvršava neki drugi pojedinac ili organizacija - kazala je Protić.

Informer

Nevena Protić

Predsednica Nacionalne asocijacije za podršku Maja Jovanović kaže da postoji fenomen koji se zove moderno ropstvo, a da se klasično ropstvo i krijumčarenje ljudi dešava već godinama unazad i da je užasno je to što se najveće kriminalne organizacije u svetu bave upravo trgovinom ljudima.

- Mi danas imamo fenomen koji se zove moderno ropstvo, a klasično ropstvo i krijumčarenje ljudi se dešava već stotinama godina unazad. Užasno je to što se najveće kriminalne organizacije u svetu bave trgovinom muškaraca, žena, ali i malih beba - rekla je Jovanović.

Informer

Naša sagovornica dodaje i da je vrbovanje žrtava danas najzastupljenije preko društvenih mreža i najosetljivije žrtve su upravo deca, kao i da seksualna eksploatacija počinje otmicom mladih devojaka, a da se one kasnije koriste u svrhu prostitucije.

Vrbovanje žrtava je danas najzastupljenije preko društvenih mreža i najosetljivije žrtve su upravo deca. Seksualna eksploatacija počinje otmicom ili mamljenjem mladih devojaka, a kasnije se one koriste u svrhu prostitucije. Apelujem na roditelje da obrate pažnju na društvene mreže svoje dece, ali i da obrate pažnju na svoju decu koja putuju sa društvom u inostranstvo - zaključila je Jovanović.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu ispod: