• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2023

12:30

Upotreba mobilnih telefona u školama nije problem, već zloupotreba! Eger: Uređaje deci nije dala škola nego roditelji! (VIDEO)

Informer

Live TV

Upotreba mobilnih telefona u školama nije problem, već zloupotreba! Eger: Uređaje deci nije dala škola nego roditelji! (VIDEO)

Podeli vest

Zabranu upotrebe mobilnih telefona u školama kao i dugoročne posledice koje preterano korišćenje uređaja može ostaviti na decu, analizirali su gosti Info dana, predsednik aktiva BGOŠ Darko Eger i psiholog Branka Tišma.

Predsednik aktiva BGOŠ Darko Eger naveo je da nisu škole te koje su mobilne uređaje omogućile deci nego da su to upravo njihovi roditelji.

- Upotreba mobilnih telefona nije problem, već zloupotreba kod koje je bitno apelovati na korišćenje sadržaja u neprimerenom kontekstu i mestu. Zakon je regulisao korišćenje telefona na nastavi i zavisi od škola koje će to da uvedu. Deca mobilne telefone nisu dobila u školi nego od roditelja, ipak je porodica ta koja mora deci da postavi vrednosti, roditelji treba ozbiljno da shvate kako posledice telefoni mogu imati po dete - rekao je Eger.

Foto: Pedja Milosavljević

Darko Eger i Branka Tišma

 

Psiholog Branka Tišma istakla je preterana upotreba mobilnih telefona može ostaviti trajna oštećenja govornih sposobnosti, pažnje i preterane nadraženosti.

- Upotreba telefona kod malih uzrasta stvara oštećenja pažnje i koncentracije. Pored toga javlja se preterana nadraženost stimulansima, koji ne dolaze sa ekrana, ugrožavanje govornih sposobnosti, emotivne inteligencije i siromašan rečnik. Roditelji su ti problem jer daju deci telefone kako bi bili sigurni gde su im deca i da uvek mogu da im se jave. Na telefonu možete pisati šta god bez obaziranja na emociju ili reakciju druge osobe - rekla je Tišma.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija