Autor: Informer.rs

22.10.2023.

13:14

Foto: Zoran Sinko

TV

Evo ko su borci za našu decu! Održava se humanitarna manifestacija za decu sa oštećenjem kičmenog stuba! (VIDEO)

Vesna Petkov iz Udruženja HISBAS navela je objasnila je šta predstavlja je spina bifida i da ona nastaje u ranim stadijumima motornog razvoja kod dece.

- Udruženje HISBAS se bavi uzrocima nastanka spina bifide, jedan od uzroka može biti nedostatak folne kiseline i zato savetujemo da žene koje planiraju trudnoću, unose folnu kiselinu u svoj organizam. Spina bifida je oštećenje kičmenog stuba koje nastaje jer se u ranom stadijumu razvoja nije poptuno formirao, u većini slučajeva dolazi do skuplanja kičmene tečnosti u predelu glave koja može pritiskati mozak - rekla je Petkova

Informer

Petkova je dodala da se 25. oktobra orghanizuje humanitarna manifestacija u cilju prikupljanja sredstava za otvaranje novog centra za rehabilitaciju dece sa spina bifidom.

- Na svetski dan spina bifide a to je 25. oktobar organizujemo humanitarnu manifestaciju u cilju otvaranja centra za rehabilitaciju dece sa spina bifidom, jer su potrebni aparati koji će deci olakšati tretman. Poznata imena poput Sergeja Ćetkovića i Nenada Okanovića odlučili su da dođu na našu manifestaciju i podrže našu borbu za decu sa spina bifidom - rekla je Petkova.

Više o ovome saznajte u videu: