Autor: Informer.rs

24.10.2023.

21:33

Foto: shutterstock/Informer

TV

Sukobi u Ukrajini i Izraelu se stapaju u Treći svetski rat?! Laban tvrdi: Režiran konflikt doneo na hiljade mrtve dece! (VIDEO)

Politički analitičar Miloš Laban ističe da će uslediti neka veća eskalacija, jer je sam sukob režiran od strane Izraela i Palestine, ali i od Zapada tzv. dolarske alijanske, jer oni žele novi rat da bi zamaskirali poraz u Ukrajini i da bi što više zarađivali na nafti.

- Uslediće sigurno neka veća eskalacija, jer je sam sukob režiran zbog činjenice da je nemoguće da Mosad nije znao da će Hamas ispaliti preko 5.000 raketa na Izrael. U režiji sukoba je učestvovala i jedna i druga strana, kao i politički Zapad tj. dolarska alijansa želi novi rat da bi zamaskirali poraz u Ukrajini i da bi što više zarađivali na nafti i potrošnji dolara - rekao je Laban.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da eskalacija sukoba može da se desi i između Izraela i Irana, ali i da je užasno što je u sukobu do sada poginulo preko 2000 dece.

- Izrael ima nuklearne bojeve glave, ali ima ih i Iran, što može da dovede do eskalacije i sukoba, jer te dve zemlje nisu u dobrim odnosima. Preko dve hiljade dece je ubijeno za vreme ovog rata, što je užasno, nehumano i neljudsko - naveo je Laban.

Pukovnik Miodrag Jevtić navodi da sukob u Izraelu, zajedno sa konfliktom u Ukrajini, može da preraste u svetski rat, kao i da je Mosad potcenio delovanje Hamasa koji je dobio rakete od države sa kojom su u sprezi.

- Ovaj sukob može da preraste, zajedno sa konfliktom u Ukrajini, u Treći svetski rat. Rakete koje je upotrebio Hamas nisu sigurno napravljene u Gazi, već su uvežene iz zemlje sa kojom su u dosluhu. Smatram da je Mosad potcenio delovanje Hamasa, jer su se Arapi mnogo unapredili u odnosu na prošla vremena - kazao je Jevtić.

Informer

Prema rečima pukovnika cilj Izraela je da nema palestinske države i da pretvore u prah i pepeo pojas Gaze, dok je cilj Hamasa da uništi Izrael kojije decenijama ugnjetavao Palestince.

- Cilj Izraela je da nema palestinske države i da pretvore u prah i pepeo pojas Gaze i sve koje se tamo nalaze, a onda da nasele svoj narod umesto Palestinaca. Palestinci su decenijama ubijani i ugnjetavani od strane Izraela, preko 6 miliona Palestinaca je iseljeno iz pojasa Gaze i zato je cilj Hamasa da uništi Izrael - zaključio je Jevtić.