Autor: Informer.rs

25.10.2023.

22:34

Foto: Miloš Rafailović, Reuters, Pngwing

TV

Amerika odgovorna za pakao u Izraelu?! Adamović tvrdi: Na čelu SAD nije Džo Bajden, državom upravlja Barak Obama! (VIDEO)

Pukovnik u penziji Ljuban Karan tvrdi da je Amerika potpalila sukob na Bliskom istoku, a da je razlog SAD za izazivanje sukoba u Izraelu ogroman poraz koji će doživeti u Ukrajini.

- Dok mi sumnjamo da je ovaj sukob izazvao Iran, Izrael, Hamas ili Rusija, ja tvrdim da je Amerika potpalila sukob na Bliskom istoku. Razlog SAD za izazivanje sukoba u Izraelu je upravo ogroman poraz koji će doživeti u Ukrajini i na taj način pokušavaju da se izvuku iz tog rata i da brane svoje interese u Izraelu koga smatraju saveznikom - tvrdio je Karan.

Informer

Prema rečima našeg sagovornika američki zvaničnici neće da ulaze u sukob zbog humanitarnih razloga, a da je zapravo pravi razlog rizik od ulaska u Gazu bez vojne tehnologije, iako su SAD superiorniji od Hamasa.

- Kopnena ofanziva SAD još nije počela u pojasu Gaze, jer su američki zvaničnici naveli da neće da ulaze u sukob zbog navodnih humanitarnih razloga. Izrael i SAD imaju superniorniju vojsku u odnosu na Palestinu i Hamas, ali napasti pojas Gaze je kao da uđete u dvomilionski grad bez vojne tehnologije i onda drhtite od zamki na svakom prozoru i u svakoj ulici - tvrdio je Karan.

Istoričar Saša Adamović ističe da postoji teorija da će Izrael napasti Iran, a da bi to značilo da bi se i SAD ukljkučile u sukob, kao i da se na čelu SAD ne nalazi administracija Džo Bajdena, već da državom posredno upravlja Barak Obama.

- Amerika je svesna dešavanja u pojasu Gaze, ali ne žele eskalaciju sukoba, jer ne žele direktan sukob između Irana i Izraela. Postoji teorija da će Izrael napasti Iran, a to bi značilo da bi se i SAD ukljkučile, jer su izraelski saveznik. Na čelu SAD nije administracija Džo Bajdena, već državom posredno upravlja Barak Obama u svom tzv. trećem mandatu - kazao je Adamović.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je Barak Obama tvorac sporazuma o nuklearnom naoružanju sa Iranom, ali da Izrael nije dobro prihvatio taj sporazum, jer je to shvatio kao pretnju da Iran može da napravi atomsku bombu.

- Barak Obama je tvorac sporazuma o nuklearnom naoružanju sa Iranom, međutim, Izrael nije dobro prihvatio taj sporazum, jer je to shvatio kao pretnju da Iran može da napravi atomsku bombu - rekao je Adamović.