Autor: Informer.rs

26.10.2023.

17:38

Foto: Miloš Rafailović

TV

Oboljenja modernog čoveka dolaze od toksina! Evo kako alternativna medicina produžuje život! (VIDEO)

Nutricionista Milan Nikolić naveo je da kvantna medicina za razliku od tradicionalne služi da predvidi potencijalne probleme i bolesti našeg organizma.

- Kvantna medicina je koncipirana tako da neke stvari možemo da predvidimo 15 godina ranije, dok klasična ustanovljava probleme kada oni već postoje. Uvek nam je potrebno manje napora da sprečimo bolest nego da je lečimo - rekao je Nikolić.

Informer

Fizioterapeut Peđa Filipović istakao je da kortizol kao jak hormon, deluje kao glavni akter menjanja biohemije našeg tela pogotovo pod stresom, bio on pozirtivan ili negativan.

- Uvek sam za povezivanje klasične medicine i fizioterapije, zato nikada ne bih isključivao lekare klasične medicine, jer su nam oni neophodni i sve više sarađuju sa alternativom. Kortizol je hormon koji pod stresom menja biohemiju našeg tela, ali se ne odnosi samo na negativne stresove. U svakoj vrsti medicine bitan je individualistički pristup, jer su sva tela drugačija. Hidžama je tretman tela koji služi za čišćenje organizma koji dolazi iz orijentalne filozofije, ali pošto se hidžamom pušta krv, ona nije nešto što možemo raditi stalno - rekao je Filipović.

Informer

Nutricionista Verica Đokić objasnila je da naše telo sve vitamine i minerale samostalno generiše i da sve što mi trebada uradimo, je da mu ne smetamo i pomažemo mu zdravom ishranom.

- Naše telo je sposobno da regeneriše samo sebe, a mi samo treba da ga slušamo i da mu ne smetamo nezdravom ishranom. Sve vitamine i minerale u našem telu ono samo generiše i to pospešuje zdrava ishrana i čistoća organizma. Na ovim prostorima smo kroz istoriju imali balansiranu ishranu, čak i kada smo jeli masnu hranu više smo se kretali, što danas nije slučaj - rekla je Đokićeva.

Celu emisiju možete pogledati u videu: