Autor: Informer.rs

30.10.2023.

09:00

Foto: Informer/shutterstock

TV

Izrael sprema potpuno uništenje pojasa Gaze: Hiljade dece samo kolateralna šteta?! (VIDEO)

Istoričar Nebojša Damjanović navodi da bi ljude iz pojasa Gaze trebalo da prihvati Egipat, jer je on trebao da bude zaštitinik Arapa, ali da Egipat to ne želi, jer ima problem sa radikalnim islamistima poslednjih desetak godina.

- Ljude iz pojasa Gaze bi trebalo da prihvati Egipat, jer bi on trebao da bude zaštitinik Arapa, ali on to ne želi. Egipat ima problem sa radikalnim islamistima poslednjih desetak godina, a neki ekstremisti dolaze baš iz pojasa Gaze i zato zvanični Egipat ne želi da se izloži riziku prihvatanja izbeglica - tvrdio je Damjanović.

Informer

Prof. dr Milan Petričković ističe da je porazno u ovom sukobu je da je probijena crvena linija ljudskosti i da je užasno što Izrael želi da uništi bolnicu u kojoj se nalazi hiljade dece, ali i ceo pojas Gaze.

- Porazno u ovom sukobu je da je probijena crvena linija ljudskosti i postavlja se pitanje gde je humanost u ovom ratu. Hiljade dece se nalazi u palestinskoj bolnici koju Izrael želi da uništi kao i ceo pojas Gaze, što je užasno - kazao je Petričković.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da su u ovom ratu na koji ćuti međunarodna zajednica civili samo kolateralna šteta i da je za neke bolnica legitimna meta.

- Imamo civilizacijsko posrnuće, gde su civili samo kolateralna šteta. Bolnica je za neke legitimna meta i ovaj rat je oblik ekstremnog farisejstva na globalnom nivou. Međunarodna zajednica ćuti i zatvara oči nad ovim krvavim ratom - naveo je Petričković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: