• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.s

30.10.2023

19:25

(UŽIVO) RAT U IZRAELU! Netanijahu: Izrael odbija prekid vatre! Hamas pustio pukovnicu Izraelku! Tenkovi podelili pojas Gaze na dva dela!

Reuters/printscreen

Vesti

(UŽIVO) RAT U IZRAELU! Netanijahu: Izrael odbija prekid vatre! Hamas pustio pukovnicu Izraelku! Tenkovi podelili pojas Gaze na dva dela!

Podeli vest

Rat u Izraelu, 24. dan.

Pomoćnik ministra u britanskoj vladi otpušten zbog poziva na prekid vatre u Gazi

 

Poslanik britanske Konzervativne partije i pomoćnika ministra u britanskoj vladi Pol Bristou otpušten je iz vlade nakon što je javno pozvao britanskog premijera Rišija Sunaka da podrži trajni prekid vatre u Gazi, prenose britanski mediji.

Ovaj "torijevac" je uklonjen s mesta pomoćnika ministra u Odeljenju za nauku, inovacije i tehnologiju nakon što je poslao pismo premijeru u kojem ga poziva na prekid neprijateljstava između Izraela i Hamasa, kako bi bili spaseni mnogi životi Bristou, za koga je britanska vlada saopštila da je smenjen jer njegovi komentari "nisu bili u skladu sa principima kolektivne odgovornosti". 

Bristou je postao prvi poslanik britanskog parlamenta koji je izgubio posao zbog pozivanja na prekid neprijateljstava.
 

Hamas: Spremni da oslobodimo taoce u zamenu za sve zatvorenike koje drži Izrael

Portparol Hamasa Hazem Kasem izjavio je da je ta palestinska militantna grupa spremna da oslobodi sve taoce u zamenu za palestinske zatvorenike koje drži Izrael.

- Okupator tvrdi da nastoji da oslobodi zarobljenike, ali svojim neselektivnim napadima ugrožava njihove živote - rekao je Kasem, prenosi palestinska TV Al Aksa.

Poručio je da Izrael neće dobiti taoce, osim u slučaju razmene zatvorenika koja bi uključivala sve Palestince koji su zatvoreni u Izraelu.

On je dodao da izraelski premijer Benjamin Netanijahu nastavlja da "širi laži kako bi izbegao svoj neuspeh".
 

 

Palestinsko ministarstvo: Od početka izraelskih napada stradala 8.382 Palestinca

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je broj poginulih u napadu Izraela na pojas Gaze i Zapadnu obalu, od 7. oktobra, porastao na 8.382, dok je više od 23.000 ranjenih.
U dnevnom izveštaju navedeno je da 73 odsto poginulih u Pojasu Gaze čine deca, žene i starci, prenosi palestinska agencija WAFA.

Iz palestinskog ministarstva dodaju da je Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć izbeglicama (UNRWA), koja je najveći pružalac humanitarne pomoći u Gazi, skoro iscrpela rezerve goriva i počela značajno da smanjuje obim pomoći.
Ministarstvo upozorava da 34 odsto bolnica u Gazi ne radi, a zatvoreno je 65 odsto domova primarne zdravstvene zaštite.

- U izraelskim napadima stradala su 124 zdravstvena radnika, više od 100 je povređeno, a oštećeno je 50 vozila hitne pomoći, od kojih su 25 potpuno van funkcije.
Usled bombardovanja i nestašice goriva prestalo da radi 46 od 72 zdravstvena centra, a 24 bolnice u severnom pojasu Gaze je evakuisano
- dodaje se u dnevnom izveštaju Ministarstva.

 

Planeta u panici, Izrael će ići do kraja! Netanijahu nazvao Hamasovce varvarima, pa citirao Bibliju: ''Ovo je vreme za rat!''

 

Petoro poginulih i 15 povređenih u granatiranju vozila u blizini bolnice

Pet osoba poginulo je večeras, a 15 ih je povređeno, kada su izraelski avioni bombardovali motocikl i vozilo u blizini bolnice Al-Jazuri u naselju Al-Amal, zapadno od Kan Junisa, u južnom delu Pojasa Gaze, prenosi agencija VAFA.

 

Američka tajna baza u Izraelu- kodno ime "Lokacija 512"! Kao slučajno je na 20 milja od Gaze!


Amerika obustavlja čarter letove iz Izraela

- Američki Stejt department obustaviće čarter letove za Amerikance iz Izraela zbog nedostatka potražnje - izjavio je danas portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Miler je rekao da je potražnja za letovima "konzistentno" opadala, a da je poslednjim čarter letom iz Izraela u SAD stiglo svega petoro putnika, prenose američki mediji.

- Obavestili smo sve da je sutrašnji čarter let poslednji koji trenutno planiramo, pa ako žele da odu, sada je vreme za to. Ne čekajte još jedan let - rekao je Miler.

On je dodao da će SAD ''nastaviti da sprovode procene u realnom vremenu o tome da li postoji dodatna potražnja''.
 

Putin nema dilemu, Zapad režirao Mahačkalu, SAD su glavni profiteri globalne nestabilnosti! Hoće li Moskva uzvratiti?!

 

Nemačka poziva Izrael da zaštiti Palestince na Zapadnoj obali

Izrael mora da sačuva bezbednost Palestinaca na Zapadnoj obali od nasilja ekstremističkih doseljenika, rekao je danas portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova, komentarišući nedavna ubistva i raseljavanja nekoliko Palestinaca na toj palestinskoj teritoriji

- Mora se osigurati da palestinske porodice mogu da ostanu tamo gde su decenijama živele i da ne budu prisiljene da napuste domove svojih predaka iz straha za život - dodao je portparol.

Prema njegovim rečima, postoje indicije da je takvo nasilje u porastu.

 

Velika Britanija u haosu! Krvavi obračun Izraela i Palestine na ulicama Londona!

 

Putin: Zapad zaslužan za nemire u Dagestanu

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su nemiri koji su se dogodili u Dagestanu u nedelju isprovocirani preko društvenih mreža Ukrajine i posredstvom zapadnih obaveštajnih službi.

- Nisam siguran da visokorangirani mentori Kijeva znaju šta rade njihovi štićenici koji podstiču pogrome u Rusiji - rekao je Putin.

 

(VIDEO) Vašington Post: 10.000 ljudi u SAD mobilisano u vojsku Izraela! Iran tvrdi da je u Gazu upalo i 5.000 Amerikanaca!

 

Napad na centralni Izrael

Sirene za vazdušne napade se oglašavaju u nekoliko gradova širom centralnog Izraela, uključujući Rišon Lecion, Ramat Gan i Holon.

 

(VIDEO) Hamas ima smrtonosno oružje za "merkavu" - Pogledajte šta radi "jasin"

 

Šef Mosada pregovora o oslobađanju talaca

Šef Mosada Dejvid Barnea posetio je Кatar tokom vikenda kako bi učestvovao u diskusijama o potencijalima za sporazum o oslobađanju talaca u Gazi.

Mediji na hebrejskom, pozivajući se na neimenovane izraelske zvaničnike, navode da je Barnea posetio Katar nakon što je IDF započela svoju ograničenu kopnenu operaciju u Gazi.

Tokom razgovora je navodno postignut napredak, ali dogovor nije postignut, tvrdi se u izveštajima.

 

(FOTO) Ovo je pukovnica koju su pustili Hamasovci: Bila je talac u Pojasu Gaze, spasena tokom žestokih borbi posle više od tri nedelje!

 

Netanijahu: Izrael neće pristati na prekid vatre

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je da njegova zemlja neće pristati na prekid vatre, dodavši da je sada vreme za rat.

- Kao što Sjedinjene Države ne bi pristale na prekid vatre nakon bombardovanja Perl Harbora ili nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava sa Hamasom nakon užasnih napada 7. oktobra - rekao je Netanijahu na konferenciji za medije.

On je dodao da su pozivi na prekid vatre isto što i "poziv Izraelu da se preda Hamasu, da se preda terorizmu i varvarstvu".

 


Netanijahu kaže da mora postojati "moralna razlika između namernog ubistva nevinih i nenamerne vrste žrtava koje prate svaki legitimni rat", komentarišući broj poginulih Palestinaca u Gazi.

 

Procurio dokument! Otkriven ceo plan, evo šta će biti sa stanovnicima Gaze

 

Ništa od goriva!

Izrael neće dozvoliti dopremanje goriva u Gazu, uprkos zahtevima humanitarnih organizacija i UN, rekao je portparol izraelske armije.

 

Nemačka poziva Izrael da zaštiti Palestince na Zapadnoj obali

Izrael mora da sačuva bezbednost Palestinaca na Zapadnoj obali od nasilja ekstremističkih doseljenika, rekao je danas portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova, komentarišući nedavna ubistva i raseljavanja nekoliko Palestinaca na toj palestinskoj teritoriji.

- Mora se osigurati da palestinske porodice mogu da ostanu tamo gde su decenijama živele i da ne budu prisiljene da napuste domove svojih predaka iz straha za život - dodao je portparol.

 

"Hamas ima dve opcije, ne postoji treća"

Izraelski ministar odbrane Joav Galan rekao je da Hamas ima "dve opcije" u televizijskom obraćanju, ili da "umre u borbi ili da se preda bez ikakvih uslova".

- Ne postoji treća opcija - rekao je Gallant, upućujući svoju poruku "borcima na terenu, kao i rukovodstvu" u Gazi.

- Doći ćemo do njih i ostvarićemo našu misiju i osiguraćemo da organizacija više ne postoji - rekao je on i dodao:

- Uspećemo u našoj kopnenoj operaciji tako što ćemo obezbediti povratak naših zarobljenika i demontirajući Hamasove sposobnosti.

 

Nove brojke

Izraelska vojska je saopštila da su tri njena vojnika ubijena od početka ofanzive na Gazu.

To dovodi do broja poginulih u Izraelu od napada Hamasa 7. oktobra na 1.405, uključujući 315 vojnih lica i 58 policajaca.

 

26 kamiona pomoći stiglo do pojasa Gaze

Dvadeset šest kamiona sa humanitarnom pomoći prošlo je inspekciju i stiglo do pojasa Gaze iz Egipta, preneo je danas Si-En-En.

Na graničnom prelazu Rafa iz Egipta u Gazu i dalje čeka 49 kamiona, od kojih 34 prolazi kroz bezbednosne provere, a 15 čeka na početak inspekcija. Generalni sekretar egipatske pokrajine severni Sinaj, Osame Al-Gandur potvrdio je da je sada ukupno više od 193 kamiona, sa više od tri tone hrane, lekova i sanitetskog materijala stiglo na Rafu od 8. oktobra, a samo njih 118 je do sada prešlo u Pojas Gaze i to ''zbog složenih inspekcijskih procedura koje je nametnuo Izrael, a koje ometaju dolazak pomoći u Gazu''.

 

Oslobođena pripadnica IDF-a

Pripadnica Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Ori Megidiš oslobođena je danas u okviru kopnenih operacija u Pojasu Gaze, nakon što je zarobljena za vreme napada palestinske militantne grupe Hamas 7. oktobra.

IDF je saopštio da je Megediš medicinski pregledana, da je dobro i da se vratila porodici, prenosi Bi-Bi-Si. Izraelska vojska je poručila da će nastaviti da čini "sve što je potrebno" da oslobodi taoce.

 

Crveni polumesec: Nemoguće je evakuisati bolnicu

Palestinski Crveni polumesec saopštio je danas da je toj organizaciji naređeno da odmah evakuiše bolnicu Al Kuds u gradu Gazi, ali da je to nemoguće učiniti.

Tamošnje osoblje tvrdi da je u bolnici oko 400 pacijenata, kao i oko 14.000 civila, koji su tamo potražili sklonište, prenosi Si-En-En. Portparolka palestinskog Crvenog polumeseca Nibal Farsak rekla je da je u nedelju došlo do ''značajnog povećanja bombardovanja u ovoj oblasti'', kao i da je zgrada bolnice pretrpela određena oštećenja zbog obližnjih raketnih udara.

 

(VIDEO) ''Vratite nas odmah!'' Potresan vapaj otetih Izraelki: Jedna od njih osula paljbu po premijeru, hitno se oglasio Netanijahu!

 

Uznemirujući podaci

Najmanje 672.000 ljudi nalazi se u skloništu u 149 objekata UNRVA širom Pojasa Gaze i suočavaju se sa sve očajnijim uslovima, saopštila je agencija UN.

 

Borba se vodi na severozapadu Gaze

Vojno krilo Hamasa, Brigade Al-Kasam, saopštilo je danas da vodi borbu sa izraelskom vojskom na severozapadu Pojasa Gaze.

- Borci Al-Kasama trenutno su angažovani u oružanim borbama sa neprijateljskim snagama koristeći mitraljeze i granate Al Iasin-105 na severozapadu Gaze - kaže se u saopštenju, prenose RIA Novosti.

 

Stigla potvrda iz Pojasa Gaze: Povukla se izraelska vojska!

 

Objavljen snimak tri zarobljene Izrealke

Palestinska militantna grupa Hamas objavila je danas video-snimak na kojem tri Izraelke koje drži kao taoce kritikuju izraelskog predsednika Benjamina Netanijahua i pozivaju ga da obezbedi njihovo oslobađanje.

One su ga na snimku optužile da nije učinio ništa da predupredi napad Hamasa na Izrael 7. oktobra.

- Vratite nas odmah. Netanijahu je doživeo neuspeh i politički i vojno, i zahtevamo momentalno oslobađanje svih zatvorenika. Pre dva dana je bilo razgovora o prekidu vatre i puštanju svih talaca, ali je Netanijahu odustao - govori jedna od Izraelki sa snimka, a prenosi Tajms of Izrael.

 

 

Izraelske snage gađaju komunikacioni toranj u kampu Bureidž

 

 

Pogođeno skladište Crvenog polumeseca

Naneta je šteta skladištima centralnog društva Crvenog polumeseca u Gazi zbog izraelskog gađanja okolnih područja, zbog čega su oni postali nefunkcionalni.

 

 

 

Šestoro poginulih u napadu na Rafu

U izraelskom vazdušnom napadu na privatnu kuću 6 poginulih i 40 povređeno. Očekuje se da će broj žrtava.

 

 

Opa! Šta je to vojska SAD radila dva meseca pre napada Hamasa?! Sada su neke stvari mnogo jasnije!


Palestinski kabinet u Gazi: Povukli se izraelski tenkovi

Nekoliko izraelskih tenkova koji su ušli u Pojas Gaze i blokirali glavni put između južnih i severnih područja tog regiona sada su se odatle povukli, javlja Tass pozivajući se na saopštenje palestinskog kabineta.

"Nema ofanzive u stambenim naseljima Pojasa Gaze. Ono što je bilo na Putu Salah al Din bio je upad nekoliko tenkova i vojnog buldožera okupacione vojske sa otvorenog poljoprivrednog područja", objašnjava se u saopštenju.

Prema navodima kabineta, izraelski tenkovi su napali dva civilna vozila, ali su ih palestinske naoružane grupe primorale da se povuku.

 

Bliski istok će potonuti u haos ako se Liban umeša u rat

Bliski istok će potonuti u haos ako se Liban umeša u rat Izraela i Hamasa, rekao je libanski premijer Nadžib Mikati.

- Ako Liban uđe u rat, neće se zaustaviti na tome, ceo region će potonuti u stanje haosa. Kod pitanja uvlačenja Libana u konflikt, lopta je na strani Izraela: Rat će se rasplamsati ako on produži da narušava naše granice i nanosi udare - kazao je Mikati.
 

 

Veliko iznenađenje! Američki oficir šokirao planetu! Dok svi predviđaju pobedu Izraela, on najavljuje potpuno drugačiji scenario!

 


Izraelska vojska: Proširene kopnene operacije u Pojasu Gaze, ubijena četiri važna operativca Hamasa

Izraelska vojska saopštila je da je proširila svoje kopnene operacije u Pojasu Gaze. Kako su naveli, tokom sukoba sa pripadnicima Hamasa, uništena je infrastruktura, ali i pripadnici Hamasa, uz podršku helikoptera i bespilotnih letelica.

U poslednjih nekoliko sati, izraelska vojska je ubila četvoricu visokopozicioniranih komandanata Hamasa.

Prema tim navodima, ubijeni su Džamil Baba, komandant pomorskih snaga Centralne brigade Hamasa, Muhamed Safadi, komandant protivtenkovske brigade u bataljonu Tufah, Muvaman Hidžazi, važan operativac u Hamasovoj protivtenkovskoj jedinici i Muhamed Avdala, visoki operativac u sektoru proizvodnje Hamasa.
 

 

(VIDEO) Izraelski tenkovi nadomak grada Gaze! Biće krvi do kolena, brutalne ulične borbe samo što nisu počele!

 

Hagari potvrdio direktne sukobe Izraela i Hamasa u Gazi

Izraelska vojska sprovodi široke kopnene operacije u Pojasu Gaze i njena „ofanzivna aktivnost će se intenzivirati u skladu sa fazama konflikta i ciljevima“, rekao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

On je potvrdio direktne sukobe između izraelske vojske i palestinskih snaga.
 

 

(VIDEO) Tragičan kraj! Porodica Nemice koju je Hamas brutalno mučio saopštila najgore vesti: Šani Luk je mrtva!

 


Zaoštren sukob Izraela i Hezbolaha

Na granici Izraela i Libana došlo je do eskalacije sukoba Hezbolaha i izraelskih snaga, a i jedni i drugi promenili su pristup.

Hezbolah je do sada raketama gađao područje uz granicu, ali je od juče počeo da ih lansira dublje na teritoriju Izraela. I izraelska vojska, koja je gađala područje na udaljenosti od dva do tri kilomtra uz granicu sa Libanom, počela je da gađa dalje ciljeve, navodi Al Džazira.

Takođe, rakete su ispaljivane na izraelska naselja, umesto samo na vojne pozicije, navodi taj medij.

Hezbolah je u borbu uveo novo oružje, rakete zemlja vazduh, kojima je, kako tvrdi ta grupa, oboren jedan izraelski dron.
 

 

Kreće ludilo! I Mask ulazi u rat?! Izrael žestoko zapretio milijarderu! "Borićemo se..."

 


Iz Pojasa Gaze ispaljeno je oko 30 raketa na grad Netivot na jugu Izraela

U raketiranju su oštećene stambene zgrade. Hitna pomoć saopštila je da nema povređenih u direktnom pogotku rakete u zgradu i zid druge zgrade.

 

 

 


 

 

Ovo je pozadina napada na Jevreje u Rusiji?! Moskva se hitno oglasila i označila glavnog krivca za nerede u Dagestanu!

 


Vašington nema nameru da šalje borbene jedinice u Izrael ili Gazu
 

Potpredsednica SAD Kamala Haris rekla je da Vašington „apsolutno nema nameru niti planove“ da šalje svoje borbene jedinice u Izrael ili Gazu, usled bojazni oko šireg regionalnog konflikta.

Haris kaže da se blisko drži pristupa predsedničke administracije, a to je - podrška Izraelu da se odbrani, ali istovremeno i da se zaštite civili.

- Prema većini procena, najmanje 1.400 Izraelaca je ubijeno. Izrael, bez ikakve dileme, ima pravo na samoodbranu. Takođe, veoma je važno razdvojiti Hamas i palestinski narod, koji zaslužuje podjednake mere bezbednosti, samoodlučnosti i dostojanstva. Bili smo veoma jasni kada smo rekli da pravila rata moraju da se poštuju i da mora da se neometano distribuira humanitarna pomoć - istakla je potpredsednica SAD..

Povodom zabrinutosti da bi konflikt mogao da se proširi van Pojasa Gaze, Haris je ponovila upozorenje predsednika SAD Džozefa Bajdena Iranu da se ne meša.
 

 

(VIDEO) Novo tajno oružje, svet ovo nije video! Izrael spreman za klanicu u tunelima, hamasovcima stiže nezamisliv pakao!

 

Palestinci javljaju o novim jakim udarima na severu Pojasa Gaze

Palestinci sa severa Pojasa Gaze objavili su jutros da je došlo do jakih vazdušnih i artiljerijskih udara izraelskih trupa, potpomognutih tenkovima i napadom sa kopna, nakon čega su pozvali međunarodnu zajednicu na zaštitu civila, preneo je Rojters.

U izraelskim vazdušnim napadima pogođene su oblasti u gradu Gaza, kod bolnica Šifa i Al-Kuds, a palestinski militantni sukobili su se sa izraelskim snagama u pograničnoj oblasti istočno od grada Kan Junis, na jugu enklave, javljaju palestinski mediji.

Zasad se nisu oglasili iz Hamasa i izraelske vojske o borbama rano jutros, dok iz britanske novinske agencije kažu da nisu mogli da potvrde izveštaje.

Telefonske i internet veze su ponovo proradile u nedelju, ali lokalni telekom operater Paltel je saopštio da su novi izraelski vazdušni udari ponovo prekinuli internet i telefonske veze u delovima na severu enklave, gde su Hamasovi komandni centri.

Prekid telekomunikacija je ozbiljno ugrozio spašavanje ranjenih u izraelskim udarima.

Udari blizu bolnica došli su nakon što je palestinski Crveni polumesec u nedelju objavio da je dobio upozorenja od izraleskih vlasti da odmah evakuišu bolnicu Al-Kuds, gde je oko 14.000 ljudi potražilo utočište.

Izrael je optužio Hamas da je postavio komandne centre i ostalu vojnu infrastrukturu u bolnicama u Gazi, što Hamas negira.

Palestinski zvaničnici su rekli da je oko 50.000 ljudi potražilo sklonište kod bolnice Šifa, dodajući da su zabrinuti zbog izraelskih pretnji toj medicinskoj ustanovi.

 

Najveća pomoć za Gazu od kada su nastavljene isporuke, ušlo 30 kamiona

Više od 30 kamiona pomoći ušlo je u Gazu u nedelju, što je najveći konvoj humanitarne pomoći za tu teritoriju od kada je Izrael dozvlio ograničenu isporuku pomoći pre više od nedelju dana, saopštila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih pitanja(OCA).

U Pojas Gaze preko prelaza Rafa na granici sa Egiptom u nedelju su ušla 33 kamiona sa vodom, hranom i medicinskim materijalom, prenosi BBC.

Od kada je dozvoljena ograničena isporuka pomoći 21. oktobra, u Pojas Gaze ušlo je ukupno 117 kamiona pomoći. 

OCA je upozorila da je potrebno mnogo više pomoći kako bi se sprečilo dalje pogoršanje humanitarne situacije, navodeći da je hitno potrebno gorivo za rad medicinskih aparata i vodovodnih i sanitarnih objekata.

Izrael je uveo blokadu Pojasa Gaze nakon što je palestinska militantna grupa Hamas 7. oktobra napala Izrael.

Pre toga je u palestinsku enkavu svakodnevno ulazilo oko 500 kamiona pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Novo tajno oružje, svet ovo nije video! Izrael spreman za klanicu u tunelima, hamasovcima stiže nezamisliv pakao!
HOROR

(VIDEO) Novo tajno oružje, svet ovo nije video! Izrael spreman za klanicu u tunelima, hamasovcima stiže nezamisliv pakao!

Kako piše britanski “Telegraf”, izraelske odbrambene snage (IDF) testiraju hemijske bombe koje ne sadrže eksploziv, ali se koriste za zatvaranje rupa ili ulaza u tunele iz kojih militanti mogu da izađu. Izraelska vojska nije komentarisala upotrebu takozvanih “sunđer bombi”, koje stvaraju iznenadnu eksploziju pene koja se brzo širi a potom stvrdnjava.

30.10.2023

06:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija