Autor: Informer.rs

01.11.2023.

09:08

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Krenulo! Kapetan Dragan: Zbog Amerike gori Bliski istok, počinje Treći svetski rat! (VIDEO)

Kapetan Dragan Vasiljković navodi da je bilo očigledno da će se sukob na Bliskom istoku rasplamsati i da će početi Treći svetski rat, kao i da su Amerikanci saučesnici, jer podržavaju napade na pojas Gaze.

Bilo je očigledno da će se sukob rasplamsati i da će početi Treći svetski rat. Ja sam sebe smatrao velikim prijateljem Jevreja i Palestinaca, ali sada ne znam šta da mislim, jer su Jevreji doživeli stradanja kroz istoriju, a sada sprovode genocid - istakao je Kapetan Dragan i dodao:

- Amerikanci su saučesnici u ovom teroru i zločinu, jer podržavaju napade na pojas Gaze - zaključio je Kapetan Dragan.

Stručnjak za geopolitiku Branko Pavlović ističe da postoje dva scenarija početka rata u Izraelu i da postoji mogućnost da izraelske obaveštajne službe nisu znale za napad, ali isto tako i da su možda pustili napad.

- Prvi scenario je da izraelske obaveštajne strukture nisu znale za napad Hamasa i zato je izraelski narod izgubio poverenje u svoju službu, a drugi scenario je da su pustili napad i da su znali da će Hamas napasti. Po međunarodonom pravu nesumnjivo da je u ovom ratu Izrael agresor, ali je Hamas prvi napao - kazao je Pavlović.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je Amerika je ključni pokretač ratova, ali da se mnogo zemalja distancira od SAD zbog njihove agresivne politike i da Amerika juri ka porazu u Ukrajini

- Amerika je ključni pokretač ratova, ali se mnogo zemalja distancira od SAD zbog njihove agresivne politike. Amerika juri ka porazu u Ukrajini i sasvim je jasan ishod i pobeda Rusije, a ako izgube i na Bliskom istoku izgubiće i ugled i poštovanje - tvrdio je Pavlović.