Autor: Informer.rs

12.11.2023.

09:30

Foto: Masha Bandjur

TV

Kuda nas vode pregovori sa Prištinom? Vujičić: Aljbin Kurti glavna smetnja na Balkanu! (VIDEO)

Novinar Dragan Vujičić ističe da Kurti želi provokacijama da isprovocira naš narod i predsednika i da Kurtijeva politika etničkog čišćenja nije uspela i ubeđen je da je Aljbin Kurti glavna smetnja na Balkanu.

- Nisam veliki optimista za pregovore sa Prištinom i smatram da će biti jako teško razgovarati sa njima. Cela Evropa je tek pred izazovima i očekuje nas težak period. Vašington gura Kurtija i to je potpuno jasno, svi mi znamo da Kurti želi provokacijama da isprovocira naš narod i predsednika. Kurtijeva politika etničkog čišćenja nije uspela i ubeđen sam da je Aljbin Kurti glavna smetnja na Balkanu - rekao je Vujičić.

Informer

Politikolog Vladimir Kljajić govori o tome da je Kurtijev cilj je da očisti celo Kosovo i Metohiju od Srba i da narod ne treba da popusti pod njegovim pritiskom.

- Kurtijev cilj je da očisti celo Kosovo i Metohiju od Srba i zato konstatno vrši pritisak na naš narod od kako je preuzeo tzv. vlast. Nadam se da narod neće popustiti pod pritiskom i molba našeg predsednika je da naš narod ne naseda na provokacije - kazao je Kljajić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da moramo da shvatimo da je francusko-nemački predlog prihvatilo skoro 30 država Evropske Unije i jer, kako kaže Kljajić, posle može da bude gore i da se desi egzodus kao u Krajini.

- Mi moramo da shvatimo da je francusko-nemački predlog je prihvatilo skoro 30 država Evropske Unije i moramo biti mudri sada jer posle može da bude gore i da se desi egzodus kao u Krajini gde je proterano skoro 300.000 Srba. Mi nemamo taj luksuz da čekamo odluke međunarodne zajednice, dok Kurti tamo suvereno vlada na KiM i moramo što pre da se vratimo dijalogu - zaključio je Kljajić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: