Autor: Informer.rs

26.11.2023.

19:44

Foto: Informer

TV

Da li deca vole više jednog roditelja? Evo jednostavnog odgovora na večitu dilemu! (VIDEO)

Novinarka Tanja Anđelković ističe da svaki od roditelja gleda decu na drugačiji način, kao i da ima blizance od kojih jednom daje više pažnje nego drugom, zbog prisustva disleksije kod deteta.

- Udala sam se za svog najboljeg druga sa kojim sam želela sve da imam, a pošto sam majka petoro dece mogu reći da ne možete više voleti jedno dete. Uvek sam se trudila da decu vaspitavam u maniru, svi za jednog i jedan za sve. Mi kao roditelji odrastamo i na taj način drugačije gledamo na svako dete, to nikako ne znači da preferiramo neko dete. Imam blizance koji su potpuno različiti i obojica su ima disleksiju, međutim jedan je brže progovorio od drugog pa je samim tim jednom detetu trebalo više pažnje. Danas kad pogledam ima mnogo razvedenih roditelja i to je postalo toliko učestalo da je i deci postalo normalno - kazala je Tanja Anđelković.

Informer

Pisac Stefan Mihajlovski navodi da voli oba svoja roditelja jednako i da ga je razvod mnogo pogodio kada je bio dete.

- Moje prvo sećanje je kad sam bojio bojanku, a moji roditelji su pričali o razvodu. Volim oba svoja roditelja, bolelo me je uvek pitanje koga više mamu ili tatu. Kada su mi se roditelji razveli bila je od moje baba tetke, ali i od učiteljice. Kada sam bio mlađi potencirao sam kod roditelja da se ponovo zbliže i da komuniciraju. Zbog toga sam dosta plakao kad sam bio mali jer verovatno nisam imao tu sigurnost cele porodice koja mi je trebala - rekao je Mihajlovski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: