Autor: Informer.rs

29.11.2023.

22:31

Foto: Informer

TV

Zapad na kolenima pred Rusijom: NATO nemoćan, Amerikanci u strahu - Ukrajinci ostaju sami! (VIDEO)

Novinar "Russia Today" Nikola Vrzić navodi da je Amerika tražila a se Rusija nađe na samitu i da žele da razgovaraju sa njima, a da će to promeniti situaciju u svetu, kao i da su Amerikanci izgubili reputaciju protiv Rusije.

- Prošle godine Rusija nije bila poželjna nigde, a sada dolazi do kontakta Zapada i Rusije na samitu. Amerika tražila da se Rusija nađe na samitu i da žele da razgovaraju sa njima, dok Baltičke zemlje imaju anti-politiku ka Rusiji, ali ipak sarađuju sa Rusima. Menja se situaciju u svetu, Zapad je izgubio moć dok je Rusija sve jača. Ukrajincima su Amerikanci nudili da vrate američke tenkove, jer su videli da ti tenkovi ne mogu ništa da urade Rusiji i da su izgubili svu reputaciju - rekao je Vrzić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je kolektivni Zapad ostao izolovan od ostatka sveta i da više nije svemoćan, kao i da se desio se ogroman poraz Zapada u Ukrajini zbog izgubljenih teritorija, tehnologije, ali i novca za finasiranje rata.

- Rusija je pokazala da joj ne treba odobrenje i da drugi traže njeno prisustvo bilo gde, jer smo doživeli tektonske promene u svetu, zbog jačanja BRIKS-a. Kolektivni Zapad je ostao izolovan od ostatka sveta i više Zapad nije svemoćan. Desio se ogroman poraz Zapada u Ukrajini, jer pored silnih priprema nisu ništa uradili protiv ruske sile, štaviše, izgubili su još više teritorija nego pre, tehnologije, ali i novca za finasiranje rata - zaključio je Vrzić.

Novinar Slobodan Samardžija ističe da su Zapad i NATO su pali na kolena u Ukrajini, a da Rusija ima podršku i savez sa Kinom i Indijom.

- Postoji mogućnost da se Blinken susretne sa Lavrovim, što bi izazvalo ogromne posledice u svetu. Zapad smatra da je Rusija agresor i u tom smislu ne žele da razgovaraju, ali je svakako promenio svoj stav. Dosta okolnosti se promenilo, Zapad i NATO su pali na kolena u Ukrajini, a Rusija ima podršku i savez sa Kinom i Indijom - kazao je Samardžija.

Informer

Prema rečima Samardžije nijedna zemlja više neće da bude zapadna kolonija, a da je vreme vlasti i sile NATO-a i Zapada prošlo, kao i da bi sastanak Lavrova i Blinkena bio značajan za svet.

- Nijedna zemlja više neće da bude zapadna kolonija, a vreme vlasti i sile NATO-a i Zapada je prošlo, a sve je počelo što su napravili grešku bombardujući Srbiju. Evropa želi sama da razgovara sa Rusijom, bez posredstva Amerike koja sa u sve mešala. Za svet bi bilo značajno da se sastanu Entoni Blinken i Sergej Lavrov - zaključio je Samardžija.