Autor: Informer.rs

11.12.2023.

09:57

Foto: Informer

TV

Potezaće se i nuklearke u Gazi? Ako Izrael uništi Hamas to može skupo da ih košta! (VIDEO)

Politički analitičar Milan Stevanović Piksel ističe da su izvor svih sukoba američki interesi i da je moguće da dođe do nuklearnog rata između Izraela i arapskog sveta.

- Kolektivni Zapad uvek sluša šta Amerika kaže i izvor svih sukoba su američki interesi. Amerikanci uvek idu u zemlje koje su bogate naftom ili drugim resursima i tamo izazivaju sukobe. Svakog dana nastavka sukoba, postavlja se seme daljeg razvoja budućih ratova. Ceo arapski svet će tražiti osvetu zbog Palestine i zato treba zaustaviti rat. Izrael je okružen arapskim svetom i problem je za ceo svet što i Izrael i mnoge zemlje poseduju nuklearno oružje i to dalje implicira da može doći do nuklearnog rata - rekao je Stevanović.

General Tomislav Kovač ističe da u svakom oružanom sukobu mora da se pazi na ugroženost naroda, kao što je i Slobodan Milošević prihvatio neke ucene da bi sačuvao narod devedesetih godina. 

- Sa vojnog aspekta kao general, Hamas će ići i po cenu totalnog uništenja, civili su samo kolateralna šteta u ovom ratu. U oružanom sukobu mora da se pazi na ugroženost naroda, kao što je i Milošević prihvatio neke ucene da bi sačuvao narod devedesetih godina - rekao je Kovač. 

Informer

Prema rečima generala Turci imaju najviše veze sa Hamasom i njihova su najveća logistika, ali dodaje i da će Hamas će ili kapitulirati ili biti uništen.

- Izrael ima svu moguću tehnologiju, ali to im mnogo ne vredi, jer se vode gradske borbe, a u njima tehnologija mnogo ne znači. Turci imaju najviše veze sa Hamasom i njihova su najveća logistika, ali Hamas će ili kapitulirati ili će Izraelci totalno uništiti tu organizaciju u pojasu Gaze - kazao je Kovač.