Autor: Informer.rs

11.01.2024.

17:08

Foto: Informer

TV

Zdravlje na usta (ne)ulazi! Evo kako da skinete kilograme koje ste dobili tokom praznika! (VIDEO)

Fitnes trener Pavle Lazić ističe da je bitno trenirati i tokom praznika i da je skidanje kilograma za kratko vreme moguće, ali sa posledicama po zdravlje.

- Bitno je da treniramo i tokom praznika, pre svega zbog zdravlja. Ljudi često dođu sa nerealnim zahtevima i žele da povećaju mišićnu masu i skinu kile za neki kratak vremenski period. Moguće je skinuti kilograme za kratak vremenski period, ali to nije dobro za zdravlje, jer metabolizam i hormoni mogu da se poremete. Probušite kašiku i povećajte unos proteina i više vežbajte, da se ne bi ugojili tokom praznika - kazao je Lazić.

Informer

Travar Marko Stevanović objašnjava koje su biljke najbolje protiv prehlade i probleme sa stomakom.

- Razni problemi se javljaju pored viška kilograma, to su visoki pritisak i problemi sa stomakom. Biljke i čajevi mogu da pomognu samo ako se vrši fizička aktivnost, jer je bez toga nemoguće. Lekoviti miks za probleme sa sinusima je da u blender stavimo 6 čenjeva luka, đumbir, jednu jabuku i ljutu papriku. Protiv problema sa stomakom i za čišćenje creva je najbolje sena u kombinaciji sa nanom - rekao je Stevanović.