Autor: Informer.rs

22.01.2024.

20:56

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Kad se Srbi na Kosovo i Metohiju vrate: Mladi ne daju zemlju cara Dušana i kneza Lazara! (VIDEO)

Zamenik glavnog urednika Srpskog Telegrafa Borko Kašanski kaže da danas možemo slobodno da budemo patriote, a takođe se kulturno uzdižemo i promovišemo sećanja i rodoljublje ka našoj zemlji. 

- Država je mnogo drugačija pre i bilo je nezamislivo biti patriota i voleti i Kosovo i Metohiju. Danas možemo slobodno da budemo patriote, a takođe se kulturno uzdižemo i promovišemo sećanja i rodoljublje ka našoj zemlji. Moje male ćerke bez mog uticaja već znaju šta je Kosovo i Metohija i već saosećaju sa našim narodom - kazao je Kašanski.

Informer

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić govori o tome da mladi rođeni posle 2000-tih godina su patriote i poštuju tradiiciju, vole Kosovo i Metohiju i da će sutra vrlo dobro voditi našu zemlju.

- Mladi rođeni posle 2000-tih godina su prave patriote i poštuju tradiiciju, vole Kosovo i Metohiju i oni će sutra vrlo dobro voditi našu zemlju. Grafiti "Kad se vojska na Kosovo vrati" su osvanuli svuda po gradu i uprkos nametanjima sa Zapada, očuvaćemo našu zemlju i tradiciju - istakao je Kolarić.

Informer

Lazar Stević novinar TV "Most" kaže da Srbi kada dođu na Kosovo i Metohiju donose nadu Srbima koji žive ovde.

- Dosta mladih dolazi iz Centralne Srbije da obiđe svoju pokrajinu i sve svetinje i manastire. Mladi Srbi kada dođu na Kosovo i Metohiju donose nadu Srbima koji žive ovde, jer čak i topla reč može mnogo da znači za naš narod. Naš državni vrh mnogo radi na tome da se obezbedi mir i stabilnost na KiM, uprkos ogromnim pritiscima Kurtija - objasnio je Stević.

Informer

Lazar Stević

Lider Srpske desnice Mišom Vacićem ističe da je danas više zastupljena nacionalna svest nego u bivšem režimu.

- Kao neko ko je bio mlad do skora i ko je uključen u očuvanju Kosova i Metohije, kada sam pre skoro 20 godina počeo da se bavim politikom i buđenjem nacionalne svesti kod mladih, video sam da tadašnji režim proganja ljude koji su patriote, a sada je dosta više zastupljen patriotizam i svest o Kosovu i Metohiji - rekao je Vacić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da Šiptari pokušavaju da zastraše Srbe, ali da im to neće uspeti i da će se srpska vojska vratiti na KiM.

Šiptari su se specijalizovali za udaranje na nas, a sada kroz institucijalnu borbu vrše. Naši ljudi se svakodnevno bezuspešno zastrašuju, ali stvoriće samo nepokolebljivu silu Srba koja će dočekati srpsku vojsku na Kosovu i Metohiji, što će biti ubrzano uvođenjem vojnog roka - zaključio je Miša Vacić.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu ispod: