• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

17:34

Amerika zabada "koplje" u srce Srbije! Kurti i njegovi teroristi žele totalno uništenje Srba sa Kosova i Metohije! (VIDEO)

Informer

Live TV

Amerika zabada "koplje" u srce Srbije! Kurti i njegovi teroristi žele totalno uništenje Srba sa Kosova i Metohije! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info danu govorili smo o naoružavanju tzv. kosovsko-bezbednosnig snaga od strane SAD-a, a o tome su pričali predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun i novnarka Informera Zvezdana Jevtić.

 Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun navodi da NATO i KFOR trebaju da se pridržavaju rezolucije 1244, a ne da neprestano naoružavaju Kurtijeve specijalce.

- NATO je samo prisutan na KiM na osnovu rezolucije 1244 i KFOR mora da bude samo jedina vojska. To je u praksi drugačije jer oni žele da priznaju tzv. vojsku Kosova, jer su neke članice i priznale tzv. Kosovo kao što je Amerika, jer ona ima, kako njeni zvaničnici kažu, bilateralne odnose sa drugom "državom". Naoružali su te formacije sa oružjem "džavelin" ili "koplje" i uz pomoć toga mogu da unište tenkove i oklopna vozila, mada nisu baš bili efikasni u Ukrajini - rekao je Drecun.

Foto: Tanja Andric

Milovan Drecun

 

Naš sagovornik dodaje i da Albanci dobijaju velika vojna sredstva sa Zapada i da se Kosovo i Metohija militarizuje.

- Tzv. kosovske snage imaju svu slobodu da imaju vežbe i naoružanje od strane SAD.  Dobijaju ogromna sredstva sa Zapada i razvili su puno odeljenja, kao što su snajperska i protivoklopna odeljenja. Planiraju da uvedu obavezni vojni rok do 2028. godine i biće preko 130.000 vojnika od 18 do 34 godine. Maksimalno se militarizuju Albanci na Kosovu i Metohiji i pitanje je za šta se spremaju. Kurti želi da sakrije oružano jačanje i optužuje Srbiju za agresiju, a Srbe sa KiM želi da totalno protera - kazao je Drecun.

Novnarka Informera Zvezdana Jevtić ističe da su Kurtijevi teroristi jutros vršili opsadu Zvečana, a da međunarodna zajednica opet nije reagovala.

- Imali smo svi priliku da vidimo da je Zvečan bio pod opsadom od ranog jutra. Kurtijevi teroristi su pretresali magacin bez ikakvog razloga srpskoj porodici Nedeljković, koja je izgubila Stefana u Banjskoj. Žele da celu porodicu isele sa Kosova i Metohije, a međunarodna zajednica ni ovog puta nije reagovala - objasnila je Jevtić.

Foto: Tanja Andric

Zvezdana Jevtić

 

Naša novinarka dodaje i da naoružavanje tzv. Kosova od strane Zapada može da bude opasnost za našu zemlju, ali da je naša vojska veoma jaka i najjača u regionu.

- Kurti želi da zabrani i srpski dinar, a pritisci na Srbe su sve veći i žele da otmu sve što je srpsko i da zabrane Srbima normalan život na Kosovu i Metohiji. Naoružavanje Prištine predstavlja veliku opasnost po našu zemlju i svime ovim je Amerika pokazala da priznaje tzv. Kosovo kao državu. Ovo je veliki udarac američke administracije za našu zemlju i vidljiv je cilj da se tzv. Kosovo uvede u NATO. Srećom, naša zemlja je jedna od najjačih na Zapadnom Balkanu, ali svakako moramo da budemo na oprezu i moramo da uvedemo obavezni vojni rok - zaključila je Jevtić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija