• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2024

10:22

Zapad i Kurti formiraju novi OVK! Stupar: NATO agresija nad Srbijom traje i dalje, samo bez bombi! (VIDEO)

Informer

Live TV

Zapad i Kurti formiraju novi OVK! Stupar: NATO agresija nad Srbijom traje i dalje, samo bez bombi! (VIDEO)

Podeli vest

Zapad i Kurti vrše transformaciju tzv. kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. vojsku Kosova, a o tome je u Info jutru govorio general Milorad Stupar.

General Milorad Stupar ističe da je međunarodno pravo prekršeno još od bombardovanja Srbije, ali i pravljenjem tzv. bezbednosnih snaga Kosova.

- Živimo u svetu u kome postoji preko 50 gorućih sukoba i mi živimo u Srbiji u slobodno bezbednosnom sistemu. Međunarodno pravo je upravo prekršena bombardovanjem Srbije i Beograda i nastvljena je agresija na Srbiju, ali nevojnim putem. Ustav tzv. Kosova kaže da smeju da postoje bezbednosne snage, a oni žele da prave vojsku koja nije po nikakvom pravu. Po rezoluciji 1244 jedina vojna sila nma KiM je KFOR, ali to nije tako zato što tzv. Kosovo pravi vojsku i još ih podržavaju u tome - objasnio je Stupar.

Foto: Masha Bandjur

Milorad Stupar

 

Prema rečima generala Zapad vrši naoružavanje tzv. kosovske vojske i da Priština pravi nacionalnu gardu, koja je zapravo OVK i na taj način se pripremaju na sukob sa našom vojskom.

- Protivzakonito je formiranje tzv. kosovske vojske, po rezoluciji 1244. Jedina vojna sila je trebao da bude KFOR i da razoruža pripadnike OVK i obezbedi bezbednost svih ljudi na KiM, a to uopšte nisu učinili. Zapad ne vrši naoružavanje preko KFOR-a, već preko Nemačke, SAD, Velike Britanije i Hrvatske. Zapad pravi tzv. vojsku Kosova i pravi kopnenu vojsku i nacionalnu gardu. Nacionalna garda nas najviše zabrinjava jer su to samo presvučeni pripadnici OVK i to je skup najgorih ljudi. Imaju protivoklopno oružje i raznu opremu i tehnologiju i pripemaju se na rat sa našom vojskom - rekao je Stupar.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija