27.01.2024.

08:59

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Kurtiju smeta svaki simbol srpstva na Kosovu i Metohiji! Njegov cilj je da naš narod zastraši, ućutka i protera! (VIDEO)

Urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić naveo je da nažalost, svakodnevno imamo loše vesti sa Kosova i Metohije, a naročito sa severa gde je većinsko stanovništvo srpsko.

-Tu se svakodnevno čini mnogo toga. Aljbin Kurti je u tom smislu maštovit čovek i koristi sve mogućnosti koje mu se pružaju. Nažalost, ljudi sa zapada koji su prisutni na Kosovu dozvoljavaju mu da sprovodi taj plan kršeći sva moguća prava. U poslednje vreme Aljbin Kurti šalje policiju da sklanja svaki simbol Srbije. To je jasna namera Prištine da svako srpsko prisustvo na Kosovu uklone, zabrane i proteraju. Zastrašuju Srbe da nikako ne iskazuju da se nalaze u srpskoj zemlji. Cilj je da se Srbi nateraju da ćute. Kurti je sklonio tablu u opštini Leposavić da bi stavio svoju tablu. Tako on demonstrira silu, moć i navodnu nezavisnost. Čini se sve u pogledu toga da se ospori da su Srbi na prostoru Kosova na svojoj zemlji. Ta tendencija će u budućnosti biti u sve većoj mogućnosti. Što više on insistira na neprijateljstvu sa Srbima, to je njegov rejting među Albancima veći- rekao je Garić.

Informer

Miloš Garić

On je istakao da sada dolazimo u situaciju da se zapitamo da li je moguće da su velike sile, koje su došle da uspostave normalno stanje na KiM, učinile toliko toga da se napravi jedan potpuni haos i metež.

-Jedna od stvari je i naoružanje. Istovremeno Kurti zabranjuje srpske simbole na Kosovu, naoružava se, pokušava da zabrani dinar... Videćemo šta će biti oko tog dinara. Vrlo je važno da ta odluka Centralne banke u Prištini 1. februara ne stupi na snagu. Ove godine biće velikih tenzija jer smatra da je pravi trenutak da postigne sve svoje ciljeve. Oni su se naoružali u velikoj meri. SAD, Engleska i Turska prednjače u naoružanju Kosova i Metohije. Po Rezoluciji 12/44, pa čak i po Ustavu, oni nemaju prava da se naoružaju- naveo je Miloš Garić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: