31.01.2024.

09:00

Foto: Maša Banđur

TV

Priština bi da ukine Telekom Srbiju na KiM! Skandalozna kazna za naše operatere potpuno je nezakonita! (VIDEO)

Kosovska Agencija za zaštitu konkurencije  kaznila je preduzeće MTS d.o.o. novčanom kaznom od preko 1,5 miliona evra za navodno nezakonito preuzimanje kablovskih operatora.

Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbija istakao je da je ovo novi napad Kurtijeve administracije.

Informer

Vladimir Lučić

-Oni su još u avgustu hteli da nas ugase. Ali, kada im je ta odluka poništena, krenuli su na plan B, a to je da ograniče naše poslovanje. Ta kazna, ne samo da nije legalna, već je i preterana. Glavni cilj te kazne je da mi prijavimo te kablovske operatere, kako bi nam ih oni oduzeli. Mi smo kupili najveće kablovske operatere koji su u tom trenutku poslovali. Oni probaju, jednom vrlo čudnom odlukom da nam uzmu ta četiri kablovska operatera. Naš rad je definisan Briselskim sporazumom. Priština krši sopsvene zakone i krši Briselski sporazum. Ako ovako tretiraju Telekom, kako će onda bilo kakvu tačku sporazuma da tretiraju? Bilo je nekoliko slučajeve gde oni evidentno krše sopstvene zakone- rekao je Lučić.

On je objasnio da se sa napadima na Telekom uvek kreće pred praznike, kako bi se otežala komunakacija sa Briselom.

-Ja sam optimista. Veliki argumenti su sa naše strane. U decembru je bila jedna njihova inspekcija sa policijom i dugim cevima. To je vid zastrašivanja radnika za koji smo mi tražili da mora da prekine. Oni su tom prilikom čak tražili da nekoliko sati budu tamo sami. Naravno, oni ništa nisu našli. Pokušavaju da nam iskopaju bilo šta. To je kontinuirani pritisak na nas. To je takođe nepoštovanje Briselskog sporazuma- rekao je Lučić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: