Autor: Informer.rs

20.02.2024.

12:33

Foto: Tanja Andric

TV

Amerika i njen vazal Evropa gube uticaj na Istoku! Bajatović zagrmeo: Zapad se više ništa ne pita, glavnu reč vodi BRIKS! (VIDEO)

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović ističe da su Rastuće ekonomije su upravo ekonomije BRIKS-a, dok ekonomija na Zapadu počinje da stagnira.

- Nafta je još dominantna i derivati nafte pokreću svet mimo ovih obnovljivih izvora. Bez obzira na koronu i na regionalni rat u Ukrajini. Rastuće ekonomije su upravo ekonomije BRIKS-a, dok ekonomija na Zapadu počinje da stagnira. Rast ide iz zemalja BRIKS-a, a vazal Amerike, Evropa ima veliku recesiju i inflaciju. Krizu ne žele ni Rusija ni Kina ni Indija ni ostale zemlje BRIKS-a i čuvaće cenu nafte, a Zapad se ne pita ništa i ne može da izazove krizu - rekao je Bajatović.

Informer

Prema rečima direktora Srbijagasa Amerika vrši deindustralizaciju Evrope i polako se oslobađaju okova Zapada Arapski svet i Afrika. 

- Naše babe su znale da kada nešto srušite za jednu godinu sagradićete tek za 5. Amerika je najveći proizvođač nafte i zato pokušavaju na sve načine da izvrše deindustralizaciju Evrope. Gas je energent i sirovina, a Evropa nema nijednu fabriku gasa. Arapski svet želi da se oslobodi Amerike, a Afrika se već oslobađa kolonizacije od strane Francuske i Britanije koje neće više crpiti resurse iz pojedinih zemalja - zaključio je Bajatović.