Autor: Informer.rs

26.02.2024.

19:11

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

NATO hoće da ugura Poljsku u rat sa Rusijom, dok pokušava da proguta Srbiju! (VIDEO)

Univerzitetski profesor Boris Bratina govorio je da istorijski gledano, Poljska obično bude ta koja propada dok Nemačka plati ratnu odštetu bez ozbiljnijh dugoročnih posledica.

- Bojim se da ukoliko ne dobijemo pomoć saveznika možemo završiti iza NATO gvozdene zavese. Ne verujem da će Nemačka propasti, a ako posmatramo istoriju obično je Poljska ta koja propada sa nekim malim ustupcima dok Nemci plate neku kaznu i nikom ništa. Od nas sada očekuju da trampimo Kosovo i Metohiju za članstvo u EU - rekao je Bratina.

Informer

 

Politikolog Ivana Stojanović navela je da jedini način da Poljska uđe u rat sa Rusijom, jeste da nekim isceniranim incidentom neki projektil sa beloruske teritorije zaluta u Poljsku.

- Jedini način da Poljska uđe u obračun Ukrajine i Rusije je da dođe do nekog sceniranog incidenta kada bi recimo neki projektil iz beloruske teritorije zalutao na njihovu teritoriju. Odnosi Rusa i Poljaka su među najneprijateljskijim u Evropi. To bi bila ogromna tragedija, jer iako su katolici Poljaci su takođe Sloveni. Biće interesantno posmatrati kako će Poljaci kao konzervativni katolici pristati da ratuju protiv Rusije koja je poslednja koja čuva Evropu od LGBT propagande i masovnih migracija, što Zapad zagovara - rekla je Stojanovićeva.

Celu emisiju možete pogleadati u videu: