Autor: Informer.rs

28.02.2024.

17:58

Foto: Foto: Tanja Andrić

TV

Rusija ima uporište na zaleđini Ukrajine, dok Makron zvecka oružjem! (VIDEO)

Ekonomista Nemanja Antić istakao je da region Pridnestrovlje u Moldaviji ima svoju vojsku i veoma blisko i prijateljski gleda na Rusku Federaciji od samog osnivanja.

- Kolonijalni period Evrope se završio sa čime ona ne želi da se pomiri. Ne deluje mi da će doći do svetskog rata i da su antiruske izjave Emanuela Makrona samo zveckanje oružjem.Pridnestrovje u Moldaviji ima svoju vojsku, valutu i infrastrukturu koja jeste oivičena Ukrajinom ali sebe doživljava kao blisku Rusiji. Amerika će morati malo da popusti prema Evropi, jer ako utera EU u recesiju, sve investicije će im propasti i neće više imati trgovinskog partnera. Sa druge strane brojne američke kompanije poput Gugla i Epla još uvek posluju u Rusiji - rekao je Antić.

Informer

 

Stručnjak za geopolitiku Dragan Škobalj naveo je da su zemlje Zapada bogate ne samo zbog svoje ekonomske politike, već i zbog viševekovnog pljačkanja Afrike i ostatka sveta.

- Srbija nema potrebe da učestvuje u ratovima i mora voditi pametnu politiku,a EU nam nije potrebna jer u sadašnjem stanju podseća na SFRJ pred raspad. Zapad nije svestan da Pridnestrovlje u Moldaviji predstavlja uporište Rusije na zaleđini Ukrajine i samom pragu Evropske unije. Zemlje Zapada danas nisu bogate samo zbog ekonomske politike, već zato što su vekovima pljačkali svet, ali najviše Afriku - rekao je Škobalj.

Celu emisiju možete pogledati u videu: