Autor: Informer.rs

21.03.2024.

18:42

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Ukrajinska vojska u očaju, ruske snage nezadrživo gaze ka Kijevu! NATO bezumno juri direktno na Putinove bojeve glave!

Bratislav Živković kapetan Garde objašnjava da je jasno  a Zapad gubi u Ukrajini, pa zato pritiska Rusiju sa svih strana, ali i da je vidno da Ukrajina nema ljudi, a ruska armija napreduje.

- Na izložbi povodom godišnjice bombardovanja su bile visoke zvanice. Lideri iz Evrope žele na sve načine da ugroze Rusiju, ali sve je to kratkog daha i nekordinisano. Jasno je da Zapad gubi u Ukrajini, pa zato pritiska Rusiju sa svih strana. Vidno je da Ukrajina ne raspolaže ljudskim resursima i pokušali su da napadnu Rusiju tokom izbora, ali to je propalo. Vidno je na frontu Ukrajina nema ljudi pa moraju da koriste dronove, ali je vidan napredak ruske armije - govorio je Živković.

Informer

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević navodi da Rusija želi da izmori i iscrpi sve resurse Zapada, a ta taktika deluje, ali i da je NATO definitivno već u Ukrajini.

Alkaida i ostali ekstremisti su obukli uniforme ukrajinske vojske i vrše napade protiv ruskih snaga, a to su informacije kojima raspolaže ruska služba bezbednosti. Zapadni mediji konstantno govore da je agresija Rusije,a zapravo se radi o specijalnoj operaciji. Ovo je rat 50 organizovanih država Zapada protiv jedne Rusije. Pre ili kasnije će se desiti granica Zapada i Rusije na Dnjepru, ali je moguć i direktan sukob NATO i Rusije. Rusija želi da izmori i iscrpi sve resurse Zapada, a ta taktika deluje, ali NATO je definitivno već u Ukrajini - tvrdio je Galijašević.

Informer

Glavni i odgovorni urednik portala "RT Balkan" Nikola Vrzić ističe da ukrajinska vojska koristi američke kapacitete koje nije koristila do sad, a to je jasan izrazočaja i očajničkih poteza.

- Od kako je ruska vojska osvojila Avdejevku i krenula u napredovanje, Ukrajinci su počeli da koriste Abrams i Patriot američke tenkove i sisteme, a to je izraz očaja i očajničkih poteza jer guraju ono što im je ostalo na ruske snage. Režim u Kijevu ima trku sa vremenom da zaustavi rusku vojsku, nemaju izgrađene odbrambene linije, hronični nedostatak ljudstva je prisutan i koriste ono što nisu do sada koristili - rekao je Vrzić.

Informer

Nikola Vrzić i Ognjen Karanović

Naš sagovornik dodaje i da smrt civila u Gazi samo ubrzava raspad američke hegemonije.

- Bajden ne može ne podržava Izrael, zbog jakog jevrejskog lobija u Americi. Amerika ima duple standarde i oni imaju pravilo da rade šta žele. Amerikanci nizu izrežirali nove napade u pojasu Gaze, već je to bila odluka Netanjahua. Smrt civila u Gazi samo ubrzava raspad američke hegemonije - naveo je Vrzić.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Rusija jasno utvrdila linije razdvajanja i linije fronta i ruske snage su uspele da probiju sva teško utvrđena uporišta ukrajinske vojske.

- Počela je velika ofanziva ruske vojske i svakako da će do masovnijih kretanja ruske vojske doći u toku godinu. Rusija koristi kapacitete koje je koristila do sad i čekaju pogodan trenutak da upotrebe još veće kapacitete. Rusija je jasno utvrdila linije razdvajanja i linije fronta i ruske snage su uspele da probiju sva teško utvrđena uporišta ukrajinske vojske - kazao je Karanović.