Autor: Informer.rs

22.03.2024.

17:25

Foto: Tanja Andric

TV

Zapad sanja svoj najgori košmar! Putin sa Kinom jača BRIKS, a Afrika odbacuje koloniste i okreće se ka Rusiji! (VIDEO)

Ratni izveštač iz Rusije Igor Damnjanović navodi da će Putin vladati više nego ruski carevi, kao i da ruske snage napreduju u Ukrajini.

- Putin se nalazi na vlasti 24 godine, a sa ovim mandatom zaokružiće tri decenije, toliko nije nijedan ruski car bio na vlasti. Rusija je u velikim geopolitičkim izazovima. Jedno je hram svete Marije Magdalene ostao pored ruševina Avdejevke. Ukrajinska vojska se povukla na 8 kilometara od Avdejevke. Nakon zauzimanja Avdejevke ruske snage su krenule u jak juriš i zauzimanje ostalih mesta ka zapadu Ukrajine. Zapad podiže sve više tenzije i pretnje i postoji konfrotacija između Francuske i Rusije. nestabilna je situacija i u Africi i tu može doći do novih sukoba - rekao je Damjanović.

Dušan Proroković iz Instituta za međunarodnu politku i privredu ističe da Rusija traži partnere na Istoku, Africi i Južnoj Americi.

- Rusija se okreće nezapadnim partnerima u ekonomiji, koji se nalaze ne samo na Istoku već i u Africi i u Južnoj Americi. Putin i Kina zajedno rade na jačanju BRIKS-a, a Indija se tu istakla u trgovini i ekonomiji. Pepe Eskobar ima visok procenat prognoziranja. EU je upozorila da ako Srbija krene putem BRIKS-a gubi pravo da krene u evropske integracije - kazao je Proroković. 

Informer

Igor Damnjanović, Dušan Proroković i Vlada Radomirović,

Glavni i odgovorni urednik "Pištaljke" Vlada Radomirović kaže da je EU najslabija karika u svetu, ali i da je Putinov prijatelj u Evropi Viktor Orban.

- Evropska unija pokušava da daje sva sredstva Ukrajini, a sada i Africi, jer daje novac nekim kriminalnim grupama. Evropska unija je defintivno najslabiji igrač, jer nema svoju vojsku niti ima svoju ekonomiju. Orban je jedini mogući Putinov prijatelj u Evropskoj uniji. Orban će sigurno ostati do kraja uz Putina, ali i ima drugačije planove za Evropu - objasnio je Radomirović.