Autor: Informer.rs

26.03.2024.

19:42

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Putin im neće dozvoliti cepanje Rusije! Zapad i njegovi vazali hoće da cepaju rusku zemlju na male države! (VIDEO)

Analitičar Nenad Bumbić istakao je da ukoliko su ukrajinske obaveštajne službe krive za teroristički napad u Moskvi, rizikuju da izgube ugled u javnom mnjenju u Zapadnim zemljama.

- Ne zna se koliko su ruske državne službe mogle da preduzmu po pitanju upozorenja o potencijalnom napadu i smatram da su zemlje Zapada ovu informaciju prezentovale samo kako bi ispale kooperativne prema Rusiji. Vlastima Ruske Federacije ide na ruku ako su ukrajinske službe krive, a ukoliko je to tačno izgubiće podršku javnog mnjenja na Zapadu. Rusija je svakako imala problem sa muslimanskim stanovništvom u zemlji, ali nikad do tačke da dođe do ovakvog napada. Zapad ne razume da je celovita Rusija u interesu Evrope, jer ukoliko ona bude rasparčana, svi ti resursi u Sibiru i dalekom Istoku pripašće Kinezima - rekao je Bumbić.

Informer

 

General Mitar Kovač naveo je kako se Rusija ponosi time što nakon rata u Čečeniji nije bilo etničkih ili verskih tenzija u zemlji i da islamska zajednica podržava trenutnu vlast.

- Tržni centri su uvek mesta visokog nivoa rizika od terorističkih napada u svim zemljama sveta. Strategija Zapada da razbije Rusiju počinje na spoljnoj pretnji i na podsticanju tenzija na etničkoj i verskoj mržnji. Međutim Rusija se diči time što posle rata u Čečeniji nije bilo verskih tenzija i islamska zajednica podržava trenutnu vlast. Zapad će ići ka tome da podstaknu cepanje Rusije na više malih državica kako bi je demokratizovali i podelili resurse među sobom. Politički islam se treba suzbiti, jer Zapad ne razume da sve te organizacije lako mogu doći u njihove zemlje i izvršiti nove napade - rekao je Kovač.

Informer

Kapetan garde Hadži Bratislav Živković ukazao je kako se borbe aktivno vode u selu Rabotino kako bi se dublje probio front ka Hersonu i Časovom Jaru.

- Ruske snage su osvojile mesto Ivanovske koje je bilo poslednje uporište pred Časov Jar, koji je poput Avdijevke izuzetno strateški važan, a njegovim padom će Rusija moći da bez borbe zauzme veliku teritorije bez mnogo otpora. Cilj je da se zauzme teritorija do kanala Severodonjeck, a u selu Rabotino se trenutno vode žestoke borbe u samom centru, nakon čega ostaje pravac Hersona koji je trenutno granatiran kako bi se razbio otpor sa leve strane Dnjepra - rekao je Živković.

Informer

 

Geopolitički analitičar Milutin Ilić govorio je kako Zapad koristi islamski radikalizam kao glavno oruđe u destabilizaciji zemalja koje vidi kao svoje političke protivnike.

- Videli smo da je radikalizovanje islamskih frakcija bilo korisno oruđe u destabilizaciji brojnih zemalja od strane Zapada, počevši od Avganistana, Iraka, Sirije, Rusije i Bosne i Hercegovine - rekao je Ilić.