• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.03.2024

09:32

Putin zna ko je kriv za teroristički napad u Moskvi! Zapadne fabrike laži rade punom parom! (VIDEO)

Informer

Live TV

Putin zna ko je kriv za teroristički napad u Moskvi! Zapadne fabrike laži rade punom parom! (VIDEO)

Podeli vest

Serija eksplozija potresla je juče Kijev, Rusija je izvela još jedan raketni napad na glavni grad Ukrajine i to konkretno na sedište Službe bezbednosti Ukrajine. Da li je Putinu i Rusiji dosta svega pa je počelo nemilosrdno razaranje prestonice Ukrajine? O svemu ovome u "Info jutru" govorio je Bojan Bilbija, urednik političke rubrike Politika.

Urednik Politike Bojan Bilbija istakao je da je Putin već prilično jasno označio odgovorne krivce za napad u  Moskvi.

Foto: Pedja Milosavljević

Bojan Bilbija

-U pitanju je jasno Ukrajina i Amerika. Putin tu nije imao dilemu. Mislim da je od početka to bilo jasno. Zašto bi bilo ko pomislio da ovaj teroristički napad nema nikakve veze sa ratom u Ukrajini? To bi bilo naivno i čak bezobrazno. Vidimo da se neke tvrdnje pojavljuju da su ovi teroristi bili obučavani u Turskoj. Sada svi žele da skrenu pažnju na neku islamsku državu za koju mi ne znamo ni da li postoji. Mislim da je neozbiljno da se ta krivica preusmerava na nešto što i ne postoji. Takozvana islamska država je PR marketinški proizvod američkih službi za zastrašivanje zapadne i domaće javnosti. Ima mnogo bajki koje se plasiraju po zapadnim medijima već trideset godina. Setimo se kako su nas predstavljali devedesetih godina. Potpuno je svejedno što će narod da izgine pod bombama, jer se to pravda time da su to svirepi nacisti Srbi. To isto se sada ovde radi- rekao je Bilbija.

On je naveo da je Putinu strpljenje srednje ime.

-Ruski narod tri decenije vuku za nos, Amerikanci i svi koji idu uz njih. Rusi su trpeli 25 godina i čekali su da ojačaju. Unutrašnji osećaj rodoljublja i patriotizma se stvorio. Osećaj da potomcima treba nešto da se ostavi, a ne da se ostave ruševine. Nemamo pravo da povlačimo nestrpljive korake. Putin ima mnogo strpljenja i neće vući ishitrene korake. On želi da se utvrdi tačno ko je šta radio i ko je davao novac. Ovo je nemoguće ne povezati sa ratom u Ukrajini. Nemoguće je reći da ovo nije u interesu ukrajinske borbe. Cilj je da se okrivi Putin za sve ovo, ali i da se stvori strah u narodu. Vidimo da su ti zločinci islamisti- rekao je Bilbija.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija