Autor: Informer.rs

05.04.2024.

19:53

Foto: Zoran Sinko

TV

NATO hoće da šalje borbene avione na Rusiju iz Poljske i Rumunije! Ukrajinci beže iz Harkova! (VIDEO)

General - major u penziji Božidar Forca naveo je da je drugi član novog strateškog koncepta NATO pakta, navodi da SAD i njeni saveznici mogu da ratuju po svetu bez konsultovanja sa UN.

- Na 50. godišnjicu NATO pakta nakon agresije na Srbiju donela je novi strateški koncept po kojem SAD naređuje da to više nije defanzivni nego ofanzivni savez. Primanjem Poljske, Mađarske i Češke počinju sa širenjem prema Istoku. Drugi član bio je pravljenje žarišta po svetu i ulaska u ratove bez aminovanja Ujedinjenih nacija. Džordž Buš Stariji rekao je da novi svedski poredak čeka pad SSSR-a da zavlada svetom. Poljska je korisna za NATO, jer nema nikoga ko više mrzi Ruse od njih. Kada je Rusija anektirala Krim, formirana je grupa B-9 kao entitet u okviru NATO, pomoću koje je Nemačka istisnuta iz centralne pozicije u Evropi, preuzeo ju je Emanuel Makron. Rusija ima prvi cilje da izađe na administrativne granice regija koje je već delimično pripojila - rekao je Forca.

Informer

 

Advokat Branko Pavlović istakao je da će ratovanje po svetu urušiti vojnu i ekonomsku dominacije u SAD i NATO pakta u svetu zbog sukoba sa Rusijom, Kinom i Iranom.

- Sve akcije Ukrajine koje su pratile NATO pokazale su se kao neuspešne i prvenstveno devastirale ukrajinski narod. Zapad mora da se ponaša agresivno jer su u naletu ekspanzije, ali su naleteli na stare, jake i konsolidovane nacije poput Kine, Rusije i Irana. To će se odraziti na ubrzan ekonomski pad kontrole nad svetom, ne samo vojno nego i ekonomski. Francuski vojnik je navikao da ratuje kada ima vazdušnu i artiljerijsku nadmoć i ne bi imalo šanse protiv moćnog protivnika kao što je Rusija i uspeli bi da izdrže malo više od 24 sata nakon čega bi doživeli slom. Zato smatram da su Ukrajincki mnogo sposobniji od njih, a kada Rusi prođu Časov Jar njihov napredak će biti još brži - rekao je Pavlović.

Informer

 

Politikolog u Minhernu Vlastimir Vidić ukazao je na informacije da Norveška vlada planira potencijalno slanje sopstvenih trupa na teritoriju Ukrajine.

- Nemačka daje prioritet izbeglicama iz Ukrajine više nego svima ostalima, a odbija da pojedine Ukrajince izruči Rusiji, a naravno to delimično radi i zato što se bori sa nedostatkom radne snage. Norveška je dala informaciju da razmišlja da šalje svoje trupe u Ukrajinu, dok je Nemačka pri čvrstom stavu da ne želi da šalje svoje trupe. Olaf Šolc je odbio i isporuku dalekosežnog sistema Taurus, jer bi morao da pošalje svoje stručnjake da obučavaju ukrajinske kadrove, a taj sistem može da gađa mete duboko u Rusiji što bi dodatno razbesnelo Vladimira Putina. Javnost Nemačke živi dosta ušuškano i nezainteresovano za događaje van zemlje, a jedini koji pokazuju neko interesovanje su stanovnici bivše Istočne Nemačke - rekao je Vidić.

Sergej Boljević profesore Univerziteta Sečenov u Moskvi govorio je da će države koje budu dozvolile slanje aviona F-16 na front u Ukrajini, postati legitimne mete Rusije. 

- Ovde postoje predlozi da se aktivno bombarduje Ukrajina kako bi se ona što pre porazila, međutim to zavisi od Francuza koji misle da mogu da dođu u Odesu. Sa avionima F-16 misle da mogu iz druge države da ih šalju u napad, a ne shvataju da će onda i te države postati legitimne mete, na primer ako to budu Poljska i Rumunija. Nije Rusija došla na njihove granice već oni na njene, a to isto su radili i sa Srbijom 1999. sve u cilju uništenja čovečanstva i postizanja zlatne milijarde, što Putin ne namerava da dozvoli. Da bi se spasio Belgorod, Harkov mora biti zauzet, narod se već seli odatle kako ne bi bio zahvaćen borbenim dejstvima - rekao je Boljević.

Celu emisiju možete pogledati u videu: