• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.04.2024

18:00

Brutalna odmazda Rusa za napad na rafinerije! Ovo još nije viđeno: Žestoki udari na ukrajinske energetske objekte

Reuters/Printscreen Telegram

Vesti

Brutalna odmazda Rusa za napad na rafinerije! Ovo još nije viđeno: Žestoki udari na ukrajinske energetske objekte

Podeli vest

Oružane snage Rusije za poslednjih nedelju dana izvele su 39 udara na ukrajinske energetske i vojne objekte u znak osvete za pokušaje kijevskog režima da uništi ruske naftne, gasne i druge energetske objekte.

- Od 31. marta do 5. aprila, ruske oružane snage izvele su 39 masivnih udara visoko preciznim oružjem dugog dometa kopnenog i vazdušnog baziranja, kao i bespilotnim letelicama na objekte ukrajinske energetske industrije, kao i na preduzeća vojnoindustrijskog kompleksa, sisteme protivvazdušne odbrane, arsenale oružja, skladišta goriva, privremena mesta razmeštanja ukrajinskih jedinica i stranih plaćenika. To je urađeno kao  odgovor na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu naftnoj i gasnoj industriji i ostalilm energetskim objektima u Rusiji - navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Kako je dodato, svi zadaci su postignuti i svi ciljani objekti su pogodeni.

Ruske oružane snage su u navedenom periodu odbile 15 kontranapada ukrajinske vojske u oblasti Donjecka i preuzele kontrolu nad selom Vodjane u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) u oblasti Avdejevke.

- Ukrajina je izgubila više od 2.110 vojnika, šest tenkova, 11 borbenih oklopnih vozila, 89 vozila i 40 artiljerijskih oruđa u oblasti Donjecka. Neprijatelj je, takođe, izgubio više od 1.695 vojnika u oblasti Avdejevke, više od 760 vojnika u pravcu Južnog Donjecka, do 270 vojnika u Kupjanskoj oblasti i više od 240 vojnika u oblasti Herson - saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija