06.05.2024.

09:33

Foto: Masha Bandjur

TV

Netanijahu polako gubi podršku! Iran je dugo ćutao, a sada podiže glavu! (VIDEO)

Lider Jevreja nije uspeo da dokaže da se ispod bolnice Al Šifa nalazi jedan u nizu trospratnih komandnih centara Hamasa i očigledno se ne potresa mnogo zbog toga. Ipak, on se baš iznervirao kada je saznao da će američki državni sekretar Entoni Blinken uvesti sankcije protiv radikalnog bataljona izraelskih oružanih snaga zbog kršenja ljudskih prava na okupiranoj zapadnoj obali.

Analitičar Dragan Simić  rekao je da gde god odu u svetu, Izraelci naprave nešto što nije časno i pošteno.

-Jevreji su časni i pošteni, ali Izrael je odmetnuta država. Ona ne zna ni za red ni za zakon. Još više me boli što je to evropska država. Ona se ne nalazi na evropskom poluostrvu, ali su oni su uspeli da uđu kao evropska država iz Afrike. I dan danas zloupotrebljavaju stradanja za vreme Hitlera. Ipak, treba raščistiti da Jervreji i Izrael nisu isto. Izrael je i ranije bio problematična država. Nemamo mi za šta da žalimo Izrael. Sa Jevrejima kao narodom jesmo prijatelji, ali sa Izraelom kao genocidnom državom, nismo- rekao je Dragan Simić.

On je komentarisao koliko je svet globalno potonuo.

Informer

Dragan Simić

-Čast i znanje ne znači ništa. Znači prevara! To je problem što se to prenosi na mlade generacije. Mi znamo šta se tamo dešava. Oni ubijaju novinare. Proteruju novinare. Ne mogu da kažem da je država Izreael normalna država. Ona je zaista jedna odmetnuta država- naveo je Simić.

On je spomenuo i to da je u formiranju Hamasa učestvovao Izrael i da još uvek ima svoje ljude unutra.

-Ili je bilo dogovora, ili su nesposobni. Oni moraju da se odluče šta hoće. Vidimo da i Iran podiže glavu, a do sada su jako ćutali. Iran sada ima savremeno rukovodstvo i to više nije onaj Iran od pre dvadeset godina. Oni postaju jedna savremena država. Mi imamo pogrešnu predstavu o njima. Iran je jedna od najvećih poljoprivrednih zemalja u tom regionu. Jaka i razvijena zemlja! Iran ima i jako rukovodstvo. Izrael non stop čini te terorističke greške. Ubijena su dva generala. To je terorizam. Arapski svet može da odgovori na to vrlo lako. Američki studenti su sad za Palestinu za koju do sada možda nisu ni čuli- rekao je Simić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: