Autor: Informer.rs

28.05.2024.

21:06

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Šiptari se sjatili oko Bondstila! Siledžijski NATO hegemon proglasio lažnu državu Kosovo svojim "članom"! (VIDEO)

Ljubomir Đurić iz Centra za međunarodnu politiku istakao je da su ambasadori Konga i Ujedinjenih Arapskih Emirata naveli da je rezolucija politički teatar, a ne poštovanje žrtava.

- Možemo da se setimo da je Bondstil druga najveća NATO baza zbog čega Zapad neće odustati od nezavisnog Kosova, a njegovim pridruživanjem njihovom savetu je bila jasna poruka da mi sa time moramo da se pomirimo. Zapad želi da se opere od Kurtija, ali ne odustaje od kosovskog projekta. Prema rezoluciji su ambasadori Konga i UAE izrazili negodovanje navodeći da to liči na politički teatar nego na poštovanje žrtava. Ovime se doliva ulje na vatru u odnosima između Srbije sa Crnom Gorom, BiH i Severnom Makedonijom kako bi se Srbija okarakterisala kao remetilački faktor stabilnosti na Balkanu. Mi sve vreme pokazujemo da Srbija ne želi sukobe tako što nikada silom nije reagovala na provokacije kosovskog režima i tokom Kovida smo slali vakcine i podršku zemljama regiona. Ta rezolucija je trebala da obuhvati sve stradale za vreme rata, pogotovo 300 hiljada Srba koji su očišćeni iz Krajine - rekao je Đurić.

Informer

 

Đurić je dodao da smatra kako je sramna rezolucija pokuštaj da se Srbija i Republika Srpska, predstave kao glavni remetilački faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

- Ne smatram da je rezolucija kraj, već presedan za nova dešavanja i pritiske. Na primer apel Republike Srpske na kršenje Dejtonskog sporazuma, gde je ambasador BiH izneo podršku rezoluciji, bez odobrenja predsedništva - rekao je Đurić.