• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2024

10:00

Političarima u Crnoj Gori kao da neko izvrši lobotomiju čim dođu na vlast! Spajić je donosio odluke s kojima se građani ne slažu! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Političarima u Crnoj Gori kao da neko izvrši lobotomiju čim dođu na vlast! Spajić je donosio odluke s kojima se građani ne slažu! (VIDEO)

Podeli vest

Pokret Evropa Milojka Spajića potučena je na izborima u Budvi, nakon glasanja za usvajanje Rezolucije o Srebrenici. Ovim povodom gosti "Info jutra" Informer TV bili su Miroslav Čučković, član predsedništva Srpske napredne stranke i predsednik pokreta Slobodna Crna Gora Vladislav Dajković.

Čučković je izjavio da su građani Budve pokazali premijeru Milojku Spajiću šta misle o njegovoj odluci da podrži sramnu Rezoluciju o Srebrenici.

- Nas je zaboleo taj stav Crne Gore. Premijer je, pod pritiskom zapadnih sila, donosio odluke s kojim se građani nisu slagali. Rezultat u Budvi jasno pokazuje reakciju građana zbog ovakvog stava. Srpski i crnogorski narod su zajedno bili žrtva genocida u prošlosti. Samo na tom prostoru Srebrenice imate više hiljada ubijenih Srba. Te stvari nikada nisu pale na pamet nikome u regionu da istaknu. Nas interesuje Srbija sutra, koja će graditi fabrike, auto-puteve... Oni iz regiona ne mogu da nam oproste što ih prestižemo u standardu građana. Ja sam siguran da će građani svih gradova u Srbiji pokazati jedno jedinstvo. Jako je težak trenutak u geopolitičkom smislu. Važno je da prestonica ima vladu koja će biti na liniji sa predsednikom u očuvanju državnih interesa - istakao je Čučković.

Foto: Informer.rs/printscreen

Vladislav Dajković

Vladislav Dajković, lider pokreta Slobodna Crna Gora, poručio je da ne isključuje mogućnost da dođe do novih izbora u njegovoj državi do kraja godine.

- Srpski narod je brutalno kaznio Milojka Spajića u Budvi zbog ovog glasanja. Imamo ozbiljnu krizu vlasti u Podgorici. Vrlo brzo očekujemo rasplet stvari i na nivou glavnog grada. Najveći problem je činjenica da je Milojko Spajić došao na funkciju na talasu srpskih glasova. On je u nekom trenutku rekao da više nije Srbin, nego Crnogorac. Glavna reakcija građana je: Oterali smo jednog Mila, došao je drugi Milo. Posebno mi je smetalo što su pojedini patriotski krugovi da mi, koji smo svakodnevno bili na ulici, prebijani i hapšeni, nedostojni da dođemo do određenih funkcija. Epilog je sprovođenje iste politike koju je sprovodio i Milo Đukanović. Političarima u Crnoj Gori kao da neko izvrši lobotomiju čim dođu na vlast. Pitanje je dana ili meseca kad će nekom da dozlogrdi i napusti sve ovo. Nije isključeno da na jesen, ili do kraja ove godine, imamo nove izbore - rekao je Dajković.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Fudbaler na meti rasista zbog Mesija!
Fudbal

Fudbaler na meti rasista zbog Mesija!

Kanadski fudbaler Mojze Bombito dobio je brojne uvrede na rasnoj osnovi putem društvenih mreža, posle njegovog starta na kapiten reprezentacije Argentine Lionelu Mesiju tokom utakmice na Kupu Amerike.

22.06.2024

08:33

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija