• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2024

09:28

Nemačka ponovo podstiče sukob u Bosni! Amerika trenira strogoću nad Evropom! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Nemačka ponovo podstiče sukob u Bosni! Amerika trenira strogoću nad Evropom! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info jutra" Informer TV bio je bivši premijer Srbije Nikola Šainović. Govorio je o odlasku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujork povodom glasanja za usvajanje takozvane Rezolucije o Srebrenici.

Šainović podseća da ovo nije bio prvi put da neki poglavar Srpske pravoslavne crkve podrži državnu delegaciju u ključnim trenucima.

- Nemačka po drugi put ovo radi po pitanju Bosne i Hercegovine. Ona je prva priznala nezavisnost BiH. Sada ponovo podstiče sukob. Dejton je završio rat, ali nisu sprovedene mere za izgradnju poverenja. Pred odlazak u Dejton, patrijarh Pavle je sakupio celu srpsku vlast i podržao jedinstvo delegacije u odbrani srpskog naroda. Ova uloga patrijarha sada je nastavak te borbe za opstanak. Naši neprijatelji stalno računaju na tu osobinu jednog dela ljudi ovde. Kada je OVK ubijao ljude, u Beogradu su slavili Aljbina Kurtija i davali mu povelju za demokratiju. Mi treba da se koncentrišemo na ovu raspravu koja će pokazati da je najgore da odstupite kada vas pritisnu, zato što će uraditi još više i još lošije. Ovde je napravljen jedan grubi prekršaj Ustava BiH. Amerika trenira strogoću nad Evropom. Švedska je ušla u NATO nakon toliko godina. Pritisak na naše prijatelje koji ne priznaju Kosovo je veoma oštar. Ovo sa Crnom Gorom... Vi kad stupite u NATO, ustupate deo svog suvereniteta. Nije Holokaust u Aušvicu, već u Nemačkoj, jer je to bila politika nemačke države. Haški sud nije osudio Republiku Srpsku, već je rekao da je to bio zločinački poduhvat pojedinaca. Grci ne priznaju nezavisnost Kosova jer imaju problem s Kiprom, ali oni su dugo u NATO. Grčka pravoslavna crkva je podržala odvajanje ukrajinske crkve od matice, neposredno pre početka rata. Ova naša borba, koja traje decenijama, činjenica je da smo opstali i da Kosovo nije u Ujedinjenim nacijama - navodi Šainović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija