01.06.2024.

21:01

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Vlada Crne Gore bi da se iskupi za sramotu u Savetu Bezbednosti! Predložili Rezoluciju o Jasenovcu da bi se oprali pred svojim biračima! (VIDEO)

Analitičar Veljko Jovanović rekao je da ne treba da se hvatamo za sitnice koje su vezane za naše komšije u regionu.

-Predlog Rezolucije o Jasenovcu trebalo je da se donese mnogo mnogo ranije. Trenutno je takva situacija da može da se čuje glas srpskog naroda. Bili smo svedoci da je Crna Gora glasala za onu famoznu i za nas kategorički neprihvatljivu rezoluciju o Srebrenici. Vlada koja je uz pomoć litija došla na vlast sada nema snage da stane uz narod. Crnogorski Parlament možda ima ideju da se iskupi svom narodu predlogom Rezolucije o Jasenovcu. Ipak, srpski narod je izneveren. Smatram da kako vreme bude prolazilo, da će oni koji nisu ispoštovali srpske nacionalne manjine u Crnoj Gori, oni neće dobiti u tom političkom životu novu šansu- rekao je Jovanović.

Informer

Veljko Jovanović

On je rekao da bi Rezolucija o Jasenovcu, ako se izglasa, biti neka vrsta zakasnele pravde.

-Nije sasvim sigurno da li će se ta rezolucija izglasati. Jasenovac je bilo najveće genocidno tvorište na tlu Evrope. Taj snažni Zapad ne dozvoljava da se o tom Jasenovcu priča. Srbija ne sme da dozvoli da se vrši prekrajanje istorije, a pogotovo kada su u pitanju naši nacionalni interesi. Mi smo to već počeli da sprečavamo, ali na jako težak način. Srbija je to pokrenula u nedeljama koje su iza nas. Srbija je pokrenula stvaranje jednog novog svetskog poretka gde će se suverene zemlje pitati o svojoj budućnosti, gde se velike sile neće pitati za one manje. Srbija je takođe učinila korak za refirmaciju kompletnih UN. Mi možda nismo birali da pokrenemo tu borbu, ali sudbina nas je odabrala- rekao je Jovanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: