Autor: Informer.rs

12.06.2024.

12:56

Foto: Tanja Andric

TV

Kurti i Rama se takmiče ko će biti veći Šiptar! Albanija i Priština ujedinjeni u napadima na Srbiju! (VIDEO)

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost, navodi da su Kurti i Rama u sukobu, ali i to da su ujedinjeni kada treba da se napadne Srbija.

- Ovo je fingirani sukob i to je deo njihovog folklora. U Severnoj Makedoniji dočekuju Kurtija kao nekakvu zvezdu. Kurti se nameće kao vođa albanskog sveta, ali uprkos tog navodnog sukoba sa Ramom, oni su ujedinjeni kada trebaju da se pošalju "otrovne strelice" ka Srbiji, kada su krizni momenti. Moramo da negujemo to da se ujedinimo i poštujemo naše nacionalne interese. Kurti podiže stalno lestvicu ekstremizma na Kosovu i Metohiji. Kurti Briselu prikazuje lažnu mimikriju demokratije - rekao je Todorov.

Informer

Ognjen Gogić, politikolog, kaže da se između Kurtija i Rame se vodi bitka ko će voditi Albance na Balkanu.

- Sukob tinja od dolaska Kurtija na vlast, jer je Rama podržavao Tačija. Kurti je pravio ogranak svoje partije protiv Rame u Albaniji. Rama je došao na KiM kada Albanci slave Kumanovski sporazum i dolazak NATO trupa. Između Kurtija i Osmanijeve je puklo, jer je ona podržala Ramu. Između Kurtija i Rame se vodi bitka i borba u tome ko će da vodi Albance na Balkanu - kazao je Gogić.