13.06.2024.

09:57

Foto: Tanja Andric

TV

Milo Đukanović postaje zamenik generalnog sekretara NATO-a? Da li je ovo način da se kriminalac spasi zatvora? (VIDEO)

Emil Zoronjić, Omladinska mreže Srbije, govorio je najpre o vezi između Đukanovića i Turske.

-Što se tiče veze između Turske i Mila Đukanovića, Erdogan je našao nekoliko svojih favorita na Balkanu, a jedan od njih je Đukanović. Turska je uložila mnogo novca u Crnu Goru nakon nejnog ulaska u NATO. Prošlo je četiri godine od poraza Đukanovića na izborima. Nova vlast je nekoga optuživala, a onda nemamo ni jedan jedini dokaz četiri godine. Crnogorska Vlada je kontinuinirana. Dve godine imali smo Vladu koja nije stabilna, ali sada vidimo kontinuitet sa onom Vladom koju je vodio Milo Đukanović. Nema nekih zaokreta ni u spoljnoj ni u unutrašnjoj politici Crne Gore. Kad pogledamo politiku prema Srbima, moramo biti pošteni i reći da ljudi ne gube posao zato što su Srbi, da ih ne proteruju zato što su Srbi, ali se spoljna politika suštinski nije promenila- rekao je Zoronjić.

Informer

Emil Zoronjić

On je objasnio da bi Đukanović, u slučaju da ga zaista izaberu za zamenika generalnog sekretara NATO-a, zasigurno dobio politički imunitet.

-Sigurno da ga niko ne bi hapsio. Četiri godine ništa se o tome ne priča, ali ako dođe do toga to je jedna odlična strategija. To je jedna odlična strategija. Moglo bi da bude posmatrano i na način da bi Milo Đukanović zaista mogao da doprinese NATO-u. On je dosta uradio za promociju NATO saveza u regionu. Postoji drugi deo građana koji i dalje podržava Mila i to nije mali deo ljudi. To je sigurno 20%. Imamo s druge strane istočnoevropske zemlje koje smatraju da imaju prava na to. One su dosta okrenute ka NATO savezu. Đukanović i dalje ima veliku moć u Crnoj Gori jer su pušteni pipci na sve strane. Da ne govorim o ekonomskoj moći i o tome šta se sve povezuje sa njegovim bratom. Daleko od toga da Milo nema moć, ali na ovu funkciju ne bi otišao zbog moći, već da bi izbegao zatvor ili da bi stekao ugled- rekao je Zoronjić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: