23.06.2024.

09:01

Foto: Masha Bandjur

TV

Jezivi prizori srpskog groblja na KiM ispred koga su postavili deponiju! Šiptari ni mrtve Srbe ne ostavljaju na miru! (VIDEO)

Urednik sportske rubrike InformeraVladimir Tomković javio uživo u program se iz Nemačke i komentarisao je dosadašnje takmičenje naših fudbalera na Evropskom prvenstvu. 

Informer

Vladimir Tomković

-Juče smo imali dan odmora. To je bila odluka selektora u dogovoru sa stručnim štabom. Nakon utakmice protiv Slovenije, igrači su bili iscrpljeni. Procena stručnog štaba je bila da je najsvrsishodnije da se da igračima dan odmora i da onda od danas kreće operacija Danska, odnosno finalne pripreme za taj meč. Danas će reprezentativci imati trening u zatvorenom. U 13:45 biće konferencija za medije. Od utakmice sa Danskom zavisi naš plasman na svetskom prvenstvu. Najbolje bi bilo da se oslonimo samo na sebe i da pobedom rešimo svoju sudbinu. Ipak, navijači su optimisti- rekao je Tomković.

Politički filozof Dragoljub Kojičić komentarisao je skaradno navijanje navijača Albanaca i Hrvata na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Informer

Dragoljub Kojičić

-Nekada smo skloni da guramo stvari pod tepih, da kažemo da je poneki Hrvat Ustaša. Ovde je bilo masovno navijanje "Ubij Srbina!". Bilo bi besmisleno da kažem da su svi Hrvati takvi, ali oni su u zanemarljivo maloj  manjini. Da su Srbi vikali ubi Hrvata, do sad bi nas već poslali za Beograd. Stigle bi kazne od pet milioina. Za mene je ovo poziv na genocid. Kada kažu : "Ubi Srbina", oni tu misle na ceo srpski narod. Nas niko ne može da optuži za genocidan narod, ako mi sami sebe ne optužimo. Ideja je da opozicija dođu na vlast i da onda oni kažu da jesmo genocidan narod i da se tako ukine Republika Srpska- rekao je Kojičić.

Penzionisani pukovnik KOS Ljuban Karan istakao je da uništavanje srpskih grobova nije jedinstven slučaj.

Informer

Ljuban Karan

-U pitanju je kompletna strategija prema srpskom narodu na KiM. Njima je zacrtan cilj da za državnost KiM je neophodno etnički čisto Kosovo. Provokacije ovog tipa moraju da imaju kontinuitet. Problem nije samo u Prištini, već je problem što se KFOR i međunarodne institucije solidarišu sa onim što radi Priština. Ujedinjene nacije se zloupotrebljavaju i to je prvi očiti primer da one ne funkcionišu. Kraj tog objekta koji napadaju obavezno prave neku vrstu deponije. Pored ulaza u groblje prave deponiju-naveo je Karan.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: