Autor: Informer.rs

06.07.2024.

09:53

Foto: Tanja Andric

TV

Krstaški rat protiv litijuma: Pojedinci sprečavaju Srbiju da postane ekonomska sila!

Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da Braunovića državni vrh  treba da procesuira zbog njegovih pretnji.

- Iznenadilo me je što je to Braunović izjavio s obzirom da je član SPS i direktor "Srbijašume". Pozivao je na litije povodom litijuma, slično kao u Crnoj Gori. Njegove izjave su kombinacije pretnje i kletve. Državni vrh treba da odluči šta da radi sa njim, ja bih odavno rešio to. Braunović se predstavlja kao četnički vojvoda a neguje socijalističke i partizanske vrednosti sa druge strane - rekao je Stanković.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da država ponovo mora da pokrene projekat "Jadar", jer su borat i litijum izuzetno bitni i vredni minerali.

- Radi po maniru Ćute, Manojlovića, Lazovića, Veselinovića, žele da protestima stopiraju napredak Srbije. Da se ja pitam, on ne bi bio ni na kakvoj funkciji. Državni vrh je ponovo spreman da razmotri projekat "Jadar". Tadašnja vlada je omogućila istraživanje zemljišta "Rio Tintu". Srbija bi uz Tursku bila glavni izvođač borata u Evropskoj uniji. Litijum je izuzetno bitan za automobilsku industriju, jer taj element čuva energiju, takođe za dronove se koristi litijum. Umesto da eksploatišemo litijum, pojedinci vode krstaški rat protiv litijuma - objasnio je Stanković.