07.07.2024.

09:34

Foto: Miloš Rafailović

TV

Dvadeseti vek bio je vek genocida nad istinom! Ne smeju nam zabraniti da se sećamo naših žrtava! (VIDEO)

Tomislav Bokan, predsednik pokreta Dinara-Drina-Dunav rekao je da sabornos i jedinsvo srpskog čoveka treba da bude na jednom mestu. 

Informer

Tomislav Bokan

-Mir i bezbednost s obe strane Drine! Svedoci smo juče bili. Bratunac je mesto gde su juče bili Milorad Dodik, Miloš Vučević i srpski patrijarh gde smo obeležili molitvom stradanja srpskog naroda. Celokupno stradanje gledano kroz ceo 20. vek fokusirano je na to mesto. Kultura sećanja koja je uspostavljena kroz našu otadžbinu u proteklih 12 godina govori da se srpski čovek vraća na svoj put. Ta vlast pre 2012. bežala je od tih zločina. Išli su da podilaze i da se pravdaju srpskim zločincima. Dvadeseti vek je bio vek genocida nad istinom. Juče je bio Bratunac, ali u narednom periodu obeležavamo za sve praznike. Na Božić su upadali u hramove i ubijali. Niko nije odgovarao za to što se desilo, a  to ne smemo ni oprostiti ni zaboraviti. Moji preci su stradali, gotovo da nema porodice koja nije stradala u 20. veku.  Ipak, pre svega mir i bezbednost svih ljudi je jako važna, a  to je proizvod našeg predsednika Aleksandra Vučića. Naser Orić je sa tačke gledišta BiH heroj i vitez i on je oslobođen i u Hagu i pred sarajevskim sudom- naveo je Bokan.

Predsednik Pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnić istakao je da je prethodna vlast naše ljude slala u  Hag i tražila dokumentaciju koja pokazuje da smo mi krivi.

Informer

Mile Bosnić

-Sada se stvar polako uobličila. Danas je poruka sabornosti bila prva poruka iz Bratunca. Svesrpski sabor nije bio neka šminka. Mi smo i juče videli predsednika naše Vlade, predsednika Dodika, narod i patrijarha. Evo kako mi obeležavamo, a kako neki drugi. Za nekoliko dana videćete predstavu gde će sahranjivati neke kojih nema i pričaće o ratu. Oni nas napadaju, a mi šaljemo poruku mira. Ne mogu oni da nam zabrane da se sećamo naših žrtava. Juče je bio ambasador Rusije. Bili su još neki predstavnici. Rade se i filmovi. Imamo film "Svedok" koji govori o našem patologu. Jedini narod kome nije do rata su Srbi. Ima li jedne poruke iz Srbije i Republike Srpske koja je bila za rat? Nije!- rekao je Mile Bosnić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: