Autor: Informer.rs

21.07.2024.

13:13

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

(VIDEO) Emotivno prejedanje i razvod! Evo kako ove dve pojave razaraju naš organizam!

Psiholog Snežana Repac komentarisala je proces razvoda i kako to utiče na decu.

- U nedostatku ljubavi nekim ljudima odgovara da veću količinu hrane unesu u sebe kako bi taj osećaj neutralisao tugu koju osećaju i dao im privid lakoće. Centar za socijalni rad razmatra okolnosti kada je starateljstvo nad decom upitanju i gleda se kako svaki roditelj funkcioniše i na koji način se njihovo ponašanje odnosi na decu - rekla je Repac.

Informer

 

Influenserka Mila Nađ govorila je o ličnom iskustvu sa tekućim razvodom i sa čime se svakodnevno bori.

Informer

 

Nutricionista Verica Đokić istakla je da se kod prejedanja radi o emotivnoj gladi.

- Metabolizam je naš drugi nervni sistem, jer se tu nalaze endokrine žlezde koje luče stvari koje utiču na to kako i šta će nas gojiti. Niko nije bio toliko gladan da se ugoji 30 kila više nego što mu je potrebno, već se radi o emotivnoj gladi. Sve naše nedovoljno prerađene emocije su zapravo to što gledamo da nadomestimo hranom - rekla je Đokićeva.

Informer

 

Advokat Milan Popović govorio je o pravnom aspektu razvoda i kakve izazove on predstavlja.

- Ako je stan kupljen od novca jednog supružnika on, a vodi se na drugog mora se napraviti razlika da li je to radno stečena bračna tekovina ili nasledstvo. U slučaju da je u pitanju nasledstvo iako je jedan supružnik upisan u katastar može tužbom pripasti drugom supružniku, ali je u tom postupku potrebno dokazivati ko je koliko uložio - rekao je Popović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: