Autor: Informer.rs

02.08.2024.

14:34

Foto: Zoran Sinko

TV

Najbolji izvor proteina su proizvodi životinjskog porekla! Vegetarijanstvo - trend ili moralna odluka? (VIDEO)

Olga je u ovom verbalnom okršaju zastupala mesojede, dok je Mussab stao na čelo vegetarijanaca. Oboje su imali svoje argumente, ali retko koji od njih je bio uvažen od strane drugog megdanlije. Ova tema je stvorila prilično usijanu atmosferu, a ni publika nije mogla da se suzdrži od upadanja u reč sukobljenih strana. Kako je to izgledalo pogledajte u video-snimku u nastavku teksta:

Informer

 

Olga smatra da ishrana koja se sastoji isključivo od biljnih namirnica nije dobra, naročito ne za decu, budući da je protein bitan za razvoj organizma, a on se u najvećim koncentracijama može naći u mesu.

- Vegetarijanstvo je trend. Taj trend je krenuo negde devedesetih godina prošlog veka. Kako je on došao, odjednom su svi počeli da budu svesni kako je to dobro i ispravno, iako u većini slučajeva nije. Najbolji izvor proteina su proizvodi životinjskog porekla - rekla je Gracun.

Informer

Mussab Al Shukeir

Mussab kaže da ga je praćenje onoga što PETA objavljuje po internetu motivisalo da postane vegetarijanac jer ga zgražava način na koji se životinje eksploatišu.

- Protein iz mesa nije bolji od proteina iz leblebija ili surutke. Vegetarijanstvo jeste trend, ali ne vidim ništa loše u tome. Postoji mnogo lepih trendova. Trend jeste, ali ima za cilj prestanak ubijanja životinja. Ko ne jede meso, može to da nadomesti brojnim drugim namirnicama. Pračovek je bio biljojed, odnosno plodojed - poručio je Al Shukeir.