07.08.2024.

15:27

Foto: Masha Bandjur

TV

Srbi ujedinjeniji više nego ikada! Most na Ibru mora da ostane zatvoren! (VIDEO)

Medijiski konsultant Duško Vukajlović rekao je da, iako je Olimpijada i svi prate sport, na žalost, moramo da okrećemo pažnju i na druge stvari.

-Ovde je zločin počinjen i van teritorije Hrvatske na teritorije BiH. Pobili su žene, decu, trudnice... Do danas niko zbog toga nije odgovarao. Hrvatskoj se to toleriše. Kad je pre dve godine naše tužilaštvo podnelo to, onda je Hrvatska skočila na Srbiju. Mi nismo mogli u poslednjih trideset godina da verujemo u reč predstavnika kolektivnog Zapada. Bez obzira na sve sporazume, Srbi su ispunjavali svoj deo dogovora, a drugi nisu. Kad su ovako teške stvari, naš narod je bio najjači kada je bio složan i jedinstven. Svi Srbi ma gde god živeli moraju da misle o ovom problemu. Most na Ibru je samo način za Kurtija da izvrši proces entičkog čišćenja. To postoji od 1999. godine, a sad im i to smeta. Zamislite kako je biti Srbin dole i kako je živeti kada nisu sigurni ni kada pošalju dete u školu. Maltene nikada nije bilo gore. Uvek je pred zoru mrak najcrnji. Iako je sada mrak, čekamo zoru i siguran sam da će Srbi na KiM disati mnogo bolje nego sad- rekao je Duško Vukajlovć.

Informer

Duško Vukajlović

On je rekao da Srbi šalju konstantne poruke mira na Kosovu i u celom regionu.

-Od političara iz Sarajeva i Prištine uvek možemo da čujemo poruke rata. Zatvoren most u Mitrovici je sačuvao koliko toliko multientnički sastav na Kosovu. Blokadom na Ibru Srbi su sačuvali Srbe u enklavama. Srbi su zaista poslednja brana i poslednji čuvar mira na Kosovu. Razni spolja pokušavaju da isprovociraju da dođe do rata. Ako do rata dođe, Srbi će svakako izaći kao pobednici- rekao je Duško Vukajlović.

Dopisnik Informera Lazar Stević rekao je da je danas bio na protestu i mogao je da vidi poziv na jedinstvo srpskog naroda.

Informer

Lazar Stević

-Nikola Kabašić, građanin Kosovske Mitrovice pozvao je na jedinstvo Srba jer ovo je sada poziv na opstanak Srba na KiM. Jednoglasno su Srbi glasali i rekli "ne" otvaranju mosta. Obratio se i direktor pošte koji je rekao da će pošta biti zatvorena i u enklavama. Zabranjen je dinar, zatvorena je pošta, jedino na šta je ostalo jeste prosveta i zdravstvo. Poslata je opomena Aljbinu Kurtiju da to ne sme da dira. Most ne sme da se dira, u tome su složni. Poslata je poruka Kforu da se sa tim ne igraju. Mi sada živimo kao u getu okruženi bodljikavom žicom i policijom. Zaista je situacija neprihvatljiva i neizdrživa. Ono oko čega su se složili jeste da Kurti neće uspeti da protera preostale Srbe sa KiM- rekao je Stević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: