30.08.2024.

09:56

Foto: Foto: Tanja Andrić

TV

Kurti se ponaša kao razmaženo dete! Svestan je da nervira svoje zapadne mentore, ali ipak testira granice tolerancije! (VIDEO)

Istoričar Stefan Radojković rekao je da građani Srbije na teritoriji KiM predstavljaju predmet nesreće uoči izbora koji će se održati u februaru.

-Svi pokazatelji uspešnosti Kurtija su generalno loši: ekonomsko stanje, odliv ljudi, popis koji je prošao klimavo i on sada koristi srpsku zajednicu i građane Srbije. Nešto od toga je bilo ispregovarano u briselskim sporazumima, ali ovde se otišlo i dalje od toga. Većina tih stvari učinjeno je jednostrano! Ovde ništa nije dogovoreno. Radi stabilnosti ovog regiona međunarodna zajednica ima retoriku da upozorava Prištinu na ovakve poteze. Utišala se priča o otvaranju mosta na Ibru, ali je onda on prešao na poštu. Oni su znali da je Kurti divlja karta, nikada se nije znalo na kojoj će strani on da radi. Kurti zna da trenutno Pariz, Brisel i Vašington, iako nezadovoljni, nastaviće da tolerišu ovo izazivanje dokle god ne pređe neke određene crvene linije- rekao je Stefan Radojković.

Informer

Stefan Radojković

On je rekao da se Zapad, podržavajući Kurtijevu administraciju, zaprvo zapetljao i da je podržava vrlo nevoljno.

-Direktor CIA-a pokazao je govorom tela da je vrlo nezadovoljan. Oni ne žele da imaju problema unutar njihove sfere uticaja, pogotovo sada kada imamo situaciju u Gazi i Ukrajini. Kurti je kao malo dete i testira granice. Most na Ibru mu nije prošao. Ali probaće ponovo definitivno. Ovde je jasno stavljeno do znanja da most na Ibru ne može da bude deo njegove političke kampanje. U redu, onda je instalirao Pošu. Poenta je da on dobije političke bodove. Racionalno gledano, ovo nisu dobri potezi ni za albansko stanovništvo- rekao je Radojković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: