Autor: Informer.rs

09.09.2024.

09:44

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Lajčak i ekipa sa Zapada daju odrešene ruke Kurtiju! Srbija neće dozvoliti terorizam i etničko čišćenje na svojoj teritoriji! (VIDEO)

Član Predsedništva SNS Miloš Terzić kaže da ako se otvori most na Ibru, to je znak da međunarodna zajednica podržava otvoreno Kurtija.

- Međunarodne snage od 1999. godine su prisutne neprekidno na mostu na Ibru. Nemoguće je da Kurti sprovede novi napad na Srbe bez podrške međunarodne zajednice. Ako Kurtiju daju odrešene ruke i otvore most, znaćemo onda da međunarodne snage Lajčak, zemlje Kvinte i ta ekipa, bezuslovno podržavaju Kurtija i njegove jednostrane nasilne akcije - kazao je Terzić.

Informer

On dodaje i da Srbija nikada neće dozvoliti etničko čišćenje i nikada neće priznati lažnu tvorevinu.

- Kurti želi rat na Balkanu, a to će se desiti ako on nastavi jednostrane nasilne akcije i ako međunarodna zajednica nastavi sa podrškom. Mi ćemo da nastavljamo da podržavamo naš narod i da pokušamo da izbegnemo sukob. Nećemo dozvoliti etničko čišćenje, ali nemamo efektivnu kontrolu nad teritorijom Kosova i Metohije još od 10. juna 1999. godine. Naše crvene linije jesu da nikada nećemo priznati tzv. Kosovo i članstvo te tvorevine u UN - zaključio je Terzić.